Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αμερικανός πρώην αξιωματούχος: Στόχος των ΗΠΑ να περικυκλώσουν τη Ρωσία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βορειοατλαντική Συμμαχία, θέλει να περικυκλώσει τη Ρωσία από όλες τις πλευρές και προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια κοινότητα
 ότι η Ρωσία αποτελεί κύρια απειλή για τον κόσμο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο λετονικό ραδιόφωνο ‘Baltkom’ , πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ,  αμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας William Blum.
«Αυτό ακριβώς είναι το επόμενο βήμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ, προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Ρωσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν ο κόσμος να πιστέψει ότι απειλείται από τη Ρωσία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια προπαγάνδα, και η πραγματική απειλή προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
» Εάν η Ρωσία τοποθετούσε στρατιωτικό εξοπλισμό στο Μεξικό ή τον Καναδά, πώς θα αντιδρούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Θα είχαν αρχίσει πόλεμο. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι η Ρωσία θα καθίσει ήσυχα παρόλο που οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ την έχουν περικυκλώσει από όλες τις πλευρές», είπε ο William Blum.
Υπενθυμίζετε ότι το Σάββατο, η εφημερίδα New York Times, ανέφεραν σχετικά για τα σχέδια της Ουάσιγκτον να τοποθετήσουν βαρέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και οχημάτων πεζικού στην Ανατολική Ευρώπη ως ένα βήμα «αποτροπής της πιθανής ρωσικής επιθετικότητας στην Ευρώπη».
Ταυτόχρονα, ο διοικητής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Αντιπτέραρχος Ben Hodges, εξήγησε ότι οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να τοποθετήσουν στην Ανατολική Ευρώπη και στα κράτη της Βαλτικής  μόνο βαρέα όπλα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν.
Με τη σειρά της η Πολωνία και η Λιθουανία επιβεβαίωσαν ότι έγιναν  διαπραγματεύσεις για την εγκατάσταση  βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού των ΗΠΑ. Οι στρατιωτικές αρχές στην Εσθονία και τη Λετονία υποστήριξαν επίσης τη θέση του Πενταγώνου.
 
Ο συντονιστής του Γραφείου  του Γενικού Επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Γιούρι Γιακούμποφ, είπε ότι στην εμφάνιση του αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ανατολική Ευρώπη και τη Βαλτική, η Ρωσία θα δώσει την κατάλληλη απάντηση.