Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Σόκ για τους επίδοξους ισλαμιστές καμικάζι στην Ευρώπη

Αυστρία: Δικάζεται 15χρονος επίδοξος τρομοκράτης του Ισλαμικού Κράτους
Ήθελε να προκαλέσει εκατόμβη με βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης!
Η αυστριακή δικαιοσύνη δικάζει έφηβο ο οποίος κατηγορείται ότι ήθελε να πυροδοτήσει βόμβα σε μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό της Βιέννης, το περασμένο φθινόπωρο, ενώ ήταν 14 ετών.
Ο τουρκικής καταγωγής μαθητής, ο οποίος είναι πλέον 15 ετών, καλείται να λογοδοτήσει για «συμμετοχή σε τρομοκρατική επιχείρηση», κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας διάρκειας μιας ημέρας που διεξάγεται ενώπιον του δικαστηρίου της Ζανκτ-Πέλτεν, πρωτεύουσας της Κάτω Αυστρίας.

Ο έφηβος, ο οποίος συνελήφθη μια πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2014 στην πόλη, ενώ βρισκόταν στο σχολείο, ομολόγησε ότι επεδίωκε να κατασκευάσει μια βόμβα για να την πυροδοτήσει σε έναν από τους κύριους σταθμούς της αυστριακής πρωτεύουσας.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην συνέχεια, η αστυνομία εντόπισε στον υπολογιστή, στο τηλέφωνο και στην κονσόλα των βιντεοπαιχνιδιών του εφήβου πολλές εξαιρετικά βίαιες και προπαγανδιστικές εικόνες του Ισλαμικού Κράτους.
Ο ύποπτος επεδίωκε «ενεργά» να προμηθευτεί συστατικά για την κατασκευή βόμβας, σύμφωνα με την εισαγγελία. Ο έφηβος ομολόγησε επίσης ότι ήθελε να πάει στην Συρία για να πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.Ο δικηγόρος του Ρούντολφ Μάγερ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο πελάτης του έχει ομολογήσει, αλλά απλώς «έπαιζε με την ιδέα» μιας επίθεσης.
Λόγω του νεαρού της ηλικίας του κατηγορούμενου, η μέγιστη ποινή που μπορεί να εκτίσει περιορίζεται σε κάθειρξη 5 ετών άνευ αναστολής.
naftemboriki
dimokratianews.gr