Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Ετοιμάζονται για επιθέσεις..Τι λένε οι ειδικοί πληροφοριών

BBC σε "γραμμή" Καμμένου: "Τζιχαντιστές περνούν στην Ευρώπη μαζί με τους μετανάστες"
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Μέσα στους απελπισμένους και εξαθλιωμένους πρόσφυγες  ''φυτεύουν'' μαχητές τους

οι τζιχαντιστές και τους στέλνουν μέσω Ελλάδας και Ιταλίας στην Ευρώπη για να δράσουν στην συνεχεία, όταν απαιτεί ο σχεδιασμός τους, χώρες της Ευρώπης, της Βρετανίας συμπεριλαμβανομένης.
Αυτό αποκαλύπτει  με έρευνά του  βρετανικό BBC Radio 5 Live (και παρουσίασαν σε δημοσιεύματά τους η επίσης βρετανική   Dailymail  και  η τουρκική εφημερίδα  Haberturk) και έρχεται να επιβεβαιώσουν  τα λεγόμενα του Ελληνα Υπουργού Άμυνας κ Πάνου Καμμένου εδώ και καιρό και με έντεχνο τρόπο κάποιοι στην Ευρώπη το διαστρεβλωσαν μιλώντας για δήθεν απειλή από την Αθήνα περί αποστολής των τζιχαντιστών αυτών από την Ελλάδα στο εξωτερικό...

Την πραγματική απειλή που τεκμηριώνει το ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ έχει πλέον καταλάβει το ΝΑΤΟ και η ΕΕ - εξ ου πλέον και οι σχετικές επίσημες αναφορές ( έγγραφο της ΕΕ που παρουσίασε ο Guardian) για προετοιμασίες για στρατιωτικού τυπου δράσεις.

Το θέμα θίχτηκε και στην χθεσινή Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας στις Βρυξέλλες παρουσία και του ΓΓ του ΝΑΤΟ κ Στόλτεμπεργκ . Εκεί ο  ΥΕΘΑ κ. Πάνος Καμμένος -που δήλωσε ότι «ένα από τα σημαντικά συμπεράσματα της κοινής συνεδρίασης ήταν ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας”- επεσήμανε ουσιαστικά ότι  πρόκειται για “αυτό το οποίο είδαμε για πρώτη φορά, πριν από αρκετό καιρό, οι Έλληνες - και αντιμετωπίστηκε από ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης με κακή πρόθεση - ότι δηλαδή ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες - που υπάρχουν πάρα πολλοί, οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες - μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται και τρομοκράτες προς την Ευρώπη και μέσω της Ελλάδας''.Και πρόσθεσε : ''Αυτό σήμερα το παραδέχτηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Από εδώ και πέρα λοιπόν, προχωρώντας σε μία πολιτική που χαράσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση-σε πρώτη φάση για τα βόρεια σύνορα της Αφρικής, δηλαδή τα νότια θαλάσσια σύνορα της Ευρώπης-για τις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα''.

Ας έρθουμε τώρα στο  ρεπορτάζ   των Βρετανικών ΜΜΕ που είχαν προηγηθεί της Συνόδου : Σύμφωνα με αυτά  η  τζιχαντιστική οργάνωση ISIL-ISIS ('' Ισλαμικό Κράτος'') έχει διπλό κέρδος από την παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τη Λιβύη σε όλη την Ευρώπη:  Αφενός η ISIL-ISIS κερδίζει εκατομμύρια από τη ''φορολόγηση'' των συμμοριών που κάνουν την διακίνηση ανθρώπων. Και αφετέρου  εκμεταλλευόμενη την απόγνωση των μεταναστών εντάσσει ανάμεσά τους μαχητικά στελέχη της και τα στέλνει  λαθραία  στην Ευρώπη- στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Τι λένε οι ειδικοί πληροφοριών

Την αποκάλυψη, όπως προαναφέραμε, έκανε με έρευνά του το βρετανικό
BBC Radio 5 Live στο οποίο  μίλησαν ειδικοί των πληροφοριών οι οποίοι είπαν ότι μόλις οι τζιχαντιστές βγουν στην ξηρά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι ότι  θα μπορούσαν να ξεφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές - και στην συνέχεια να προσπαθήσουν να σχεδιάσουν βίαιες επιθέσεις φθάνοντας σε περιοχές της Ευρώπης ή της Βρετανίας, χωρις να ανιχνευθούν.

Το ρεπορτάζ που δημοσίευσε  και η Dailymail  και  αναδημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα  Haberturk,  (με  τον  τίτλο  «Η  ISID-­ISIL έχει  δικαίωμα  λόγου  στην  παράνομη  μετανάστση»)

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η έρευνα διαπίστωσε ότι η οργάνωση '' Ισλαμικό Κράτος'' εισπράττει εκατομμύρια από τις συμμορίες/κυκλώματα  που κάνουν την παράνομη διακίνηση ανθρώπων από τη Λιβύη και σε όλη τη Μεσόγειο προς την Ευρώπη.

Τους''εκπαιδεύουν'' για μια εβδομάδα


Κατά την  Dailymail ένας διπλός πράκτορας που πρόδωσε τα μυστικά της Αλ Κάιντα στην βρετανική Μυστική Υπηρεσία  ΜΙ5 λέει ότι  λειτουργεί πλέον μια  καλά οργανωμένη επιχείρηση εμπορίας ανθρώπων.

Πρόκειται για έναν σύμβουλο ασφαλείας που λέει ότι σε αυτούς που περνανε  μαζί με τους κανονικούς πρόσφυγες  παραδίνεται μιας εβδομάδας θρησκευτική εκπαίδευση για τη «διασφάλισή» τους από τους πειρασμούς της Δύσης.

Εισπράττουν το 50% από τις συμμορίες διακινητών

Η τρομοκρατική οργάνωση  φέρεται να απαιτεί και να λαμβάνει από αυτές  το ήμισυ του μεριδίου(  ''φόρος'' 50%) από τις εισπράξεις των από τα πλοία που κάνουν το επικίνδυνο πέρασμα,Τα ποσά αυτά  στη συνέχεια τα χρησιμοποιεί για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της.

Αναλυτές των πληροφοριών, αναφέρει το ρεπορτάζ, φοβούνται επίσης ότι οι  τζιχαντιστές που εκμεταλλεύονται την αυξανόμενη κρίση των απελπισμένων μεταναστών που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική, ''τρυπώνουν'' στα πλοιάρια. και λέγεται ότι χρησιμοποιούν την πολυχρησιμοποιημένη διαδρομή των μεταναστών, με το να αναμειγνύονται εύκολα με τους άλλους πρόσφυγες.

Αποφεύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές

 Μόλις βγουν στην ξηρά σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα, υπάρχουν φόβοι ότι οι μαχητές αυτοί θα μπορούσαν να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις αρχές - και να προσπαθήσουν να σχεδιάσουν βίαιες επιθέσεις.
Οι ειδικοί φοβούνται μαχητές θα μπορούσε να φθάσει στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς ανίχνευση

Η έρευνα διεξήχθη από το BBC Radio 5 Live με τον Λίβυο σύμβουλο ασφαλείας, Αμπντούλ  Χαρούν, λέγοντας ότι έχει μιλήσει σε  σκαφών που του είπε η ομάδα παίρνει το 50% του εισοδήματός τους.

Στο πρόγραμμα, που μεταδόθηκε, είπε: «Χρησιμοποιούν τα καραβάκια για τους ανθρώπους τους, τους οποίους θέλουν να στείλουν στην Ευρώπη, όμως η ευρωπαϊκή αστυνομία δεν ξέρει ποιος είναι από ISIS και ποιος είναι ένας κανονικό πρόσφυγας.«Οι ιδιοκτήτες σκαφών έχουν μια λίστα που να πάρει, αλλά μερικοί άνθρωποι έρχονται ξαφνικά και τους λένε:« Πάρτε τους μαζί σας ». «Είναι για λογαριασμό της  ISIS - 100%. Νομίζω ότι κάνουν κάτι για τον σχεδιασμό τους στο μέλλον, όχι για σήμερα ή αύριο », είπε.

onalert