Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ιράν: «80.000 πύραυλοι στοχεύουν το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα»

Ακόμη μια απειλή, εκτόξευσε η Τεχεράνη εναντίον του Ισραήλ. Οι,  Ιρανοί είπαν αυτή τη φορά πως δεκάδες χιλιάδες πύραυλοι σημαδεύουν το εβραϊκό κράτος και πως δεν διστάσουν να τους χρησιμοποιήσουν.
Μιλώντας σήμερα ο Yahya Rahim Zafabi, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Ιρανού ανώτατου ηγέτη Ali Khamenei δήλωσε στο γνωστό πομπώδες και εσχατολογικό ύφος που διακρίνει όλες τις ιρανικές δηλώσεις πως «δεκάδες χιλιάδες πύραυλοι θα σπείρουν τους σπόρους της καταστροφής του Ισραήλ εάν θα τους πυροδοτήσουν» και συνέχισε ο σύμβουλος:
«Οι σιωνιστές και οι Αμερικανοί γνωρίζουν ποια είναι η δύναμη του Ιράν και της Hezbollah. Ξέρουν ότι πάνω από 80.000 πύραυλοι στοχεύουν το Τελ Αβίβ και την Χάιφα», εννοώντας μέσα σε αυτόν αριθμό και τους πυραύλους μικρού βεληνεκούς που διαθέτει η φιλοιρανική οργάνωση.
Ο Zafabi απαντούσε προφανώς στις δηλώσεις που είχε κάνει την Τετάρτη ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Moshe Ya'alon ο οποίος είχε δηλώσει: «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τη δημιουργία ενός νέου μετώπου εναντίον του Ισραήλ. Θα δράσουμε σκληρά, εναντίον αυτών που που σχεδιάζουν να μας επιτεθούν. Θα φτάσουμε εκεί που είναι, α χτυπήσουμε τις βάσεις τους θα καταστρέψουμε τα όπλα τους», είπε ο Ya'alon για να συνεχίσει:
«Το Ιράν εμπλέκεται άμεσα σε όλες τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Το αιμοσταγές καθεστώς του σπέρνει τον τρόμο και την καταστροφή σε όλη την περιοχή και δε διστάζει να δηλώσει δημόσια ότι επιθυμεί την καταστροφή του Ισραήλ».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr