Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Για τα Βαλκάνια ή την Ρωσία, η Βουλγαρία έγινε στρατόπεδο των Αμερικανών

Προετοιμάζει το ΝΑΤΟ εθνοτικές και διαθρησκευτικές συγκρούσεις στην Βουλγαρία;
Η στρατιωτική ένταση κλιμακώνεται. Όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά και στη Βουλγαρία. Κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες στη χώρα αναπτύχθηκαν χερσαίες, ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση ο ηγέτης του κινήματος «Ατάκα» Βόλεν Σιντέροφ και παρουσίασε φωτογραφίες από αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.
 Πρόσθεσε ότι κατά τη στιγμή, τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή του δείχνουν ότι υπάρχουν πάνω από 200 τεθωρακισμένα οχήματα και άλλο βαρύ αμερικανικό στρατιωτικό υλικό στην επικράτεια της Βουλγαρίας.
 

Οι φωτογραφίες που παρουσίασε είναι από τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα πο ήρθαν στη χώρα πριν από μία εβδομάδα. Οι φωτογραφίες παρουσιάζουν τεθωρακισμένα οχήματα που εκφορτώνονται με αεροπλάνα και πλοία στο Μπουργκάς και σε άλλες πόλεις. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες φαίνεται να έχει φθάσει στην Βουλγαρία σημαντικός στρατιωτικός εξοπλισμός, αμερικανικά στρατεύματα καθώς και υλικοτεχνική υποστήριξη. Όλα αυτά παρουσιάζονται σε ένα πολύ πειστικό τρόπο στο πλαίσιο προετοιμασίας για μια σειρά από στρατιωτικά γυμνάσια. Μόνο που ασκήσεις δεν γίνονται. Ειδικά στο μεγάλο πεδίο ασκήσεων Νόβο Σέλο δεν εξασκείται κανείς.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον στρατιωτικό εξοπλισμό των ΗΠΑ, στη χώρα κατά τη διάρκεια των τελευταίων δέκα ημερών έχουν έρθει άνδρες της CIA και άλλων υπηρεσιών του Πενταγώνου, οι οποίοι επισκέπτονται νοσοκομεία, σχολεία και διάφορα ξενοδοχεία. Όλα αυτά συμβαίνουν με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Άμυνας.
 
Τα εξής σενάρια κυκλοφορούν στην Βουλγαρία σχετικά με την παρουσία των Αμερικανών εκεί: Πρόληψη εθνοτικών και διαθρησκευτικών συγκρούσων - ο λόγος για την ύπαρξη μεγάλου αριθμού στρατευμάτων, στρατιωτικού εξοπλισμού και υλικοτεχνικής υποστήριξης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με το πέρας αυτών των τεχνητών συγκρούσων θα ακολουθήσει ο ειρηνοποιός ρόλος των ΗΠΑ και των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ.
 
Σημειώνεται ότι πέρα από την σεναριολογία με πολλά στοιχεία εσωτερικής κατανάλωσης, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Βουλγαρία αποκαλύπτουν μια πολύ ευρύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, από αυτήν που αναμένονταν λίγο νωρίτερα.