Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

«Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη». Βιβλίο και video

Εκδόθηκε πρόσφατα (Νοέμβριος 2014) από τις εκδόσεις «ΘΟΥΛΗ», ένα πολύ ενδιαφέρον, επίκαιρο και χρήσιμο βιβλίο, το «Μιναρέδες - Οι λόγχες του Ισλάμ στην Ευρώπη», του Χρήστου Τσιαχρή*,
 δικαστικού λειτουργού του Δικαστικού Σώματος Ενόπλων Δυνάμεων. Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ. Να υπενθυμίσω ότι ο τίτλος του βιβλίου αναφέρεται σε επί λέξει φράση του Ερντογάν :
 «Τα τζαμιά είναι τα στρατόπεδά μας, οι μιναρέδες είναι οι ξιφολόγχες μας, οι τρούλοι είναι τα κράνη μας και οι πιστοί είναι οι στρατιώτες μας» είχε πει ως δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.
Περί του κινδύνου των «ανακαινισμένων» εν Ελλάδι παλιών τζαμιών διάβασε: Τι θα γίνει με τα (ανακαινισμένα) τζαμιά της Ελλάδας;


Μεταφέρω από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

 

Οι ισλαμιστές διεισδύουν στην Ευρώπη και αποκτούν δύναμη και εξουσία με όπλο τη θρησκευτική ελευθερία που διεκδικούν, και που τα ευρωπαϊκά κράτη φαίνονται, καταρχήν, υποχρεωμένα να τους διασφαλίσουν, δυνάμει του εθνικού τους δικαίου και των διεθνών συμβάσεων που έχουν υπογράψει. Το υφιστάμενο νομικό-πολιτικό πλαίσιο παρέχει διέξοδο και λύσεις στο πρόβλημα της ισλαμικής εξάπλωσης και επικράτησης ή την υποθάλπει; Μπορεί να απαγορευθεί η ανέγερση τζαμιών και η κατασκευή μιναρέδων και, αν ναι, με βάση ποια κριτήρια και ποιες προϋποθέσεις;

 

Ο έγκριτος νομικός Χρήστος Τσιαχρής, στρατιωτικός δικαστής με μεταπτυχιακή ειδίκευση στο Διεθνές Δίκαιο, ο οποίος, επίσης, έχει διατελέσει ερευνητικός συνεργάτης του Κέντρου Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας του Πανεπιστημίου της Λουκέρνης, στην εμπεριστατωμένη μελέτη του —μεγάλο μέρος της οποίας έχει, ήδη, παρουσιαστεί σε συνέδριο που συνδιοργανώθηκε από τα Πανεπιστήμια Λουκέρνης και Λονδίνου— δίνει τεκμηριωμένες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, προβαίνοντας και σε επιστημονική ανάλυση- σύγκριση της στάσης της Ελβετίας στο θέμα της κατασκευής μιναρέδων, και της Ελλάδας στο ζήτημα της ανέγερσης τζαμιών και τεμένους. Τα επιστημονικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγει είναι τολμηρά και άκρως ενδιαφέροντα.

 

Ένα βιβλίο επίκαιρο όσο ποτέ, λόγω της εξάπλωσης του Ισλάμ, της ισλαμικής απειλής για την Ευρώπη και όλο τον δυτικό κόσμο, αλλά και της πρόσφατης απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέτρεψε/επικύρωσε την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.

 

Η μελέτη, εκτός από τις πλούσιες πληροφορίες, δίνει επιχειρήματα σε όποιον ενδιαφέρεται να έχει, για το συγκεκριμένο ζήτημα, σοβαρές πολιτικές θέσεις και να μην περιορίζεται σε συνθήματα και αφορισμούς.
 

Παρακολουθήστε παρακάτω, την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του συγγραφέα με θέμα "Η επέκταση του Ισλάμ στη Δύση", που έγινε στις 7 Φεβρουαρίου 2015, στην Ημερίδα που διοργάνωσε η Ορθόδοξη Αγωνιστική Ομάδα «Άγιος Απόστολος Θαδδαίος», (ιστολόγιο «Ελληνική Ναύς») με γενικότερο θέμα "Σύγχρονες Γεωστρατηγικές Εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου, σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και ο επεκτατισμός του Ισλάμ", όπου συμμετείχε και ο Σάββας Καλεντερίδης (η ομιλία του εδώ).





* Ο Χρήστος Τσιαχρής, γεννημένος το 1977 στη Λαμία, είναι Έλληνας δικαστικός λειτουργός των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 2000 αποφοίτησε από την νομική σχολή του Δ.Π.Θ και τον επόμενο χρόνο βραβεύτηκε από το ίδρυμα Διοικητικού Δικαίου Μ. Στασινόπουλος για την άριστη επίδοσή του. Το 2005 έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο από τον Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Από το 2000 έως το 2002 υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις και με το τέλος της άσκησε το επάγγελμά του δικηγόρου στην Λαμία έως το 2009. Από το 2009 είναι δικαστικός λειτουργός στο Δικαστικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων. Έχει διδάξει στη Σχολή Υπαξιωματικών του στρατού ξηράς, στην σχολή αστυφυλάκων, στην σχολή αξιωματικών της Αστυνομίας και στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης Ειρήνης. Εκτός των ελληνικών, μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Το β΄ εξάμηνο του 2013 διετέλεσε ερευνητικός συνεργάτης στο Κέντρο Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου και Θρησκείας στο Πανεπιστήμιο της Λουκέρνης. Είναι μέλος της Ένωσης δικαστικών λειτουργών στρατιωτικής δικαιοσύνης, της Διεθνούς Εταιρίας για το Στρατιωτικό Δίκαιο και το Δίκαιο του Πολέμου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ