Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Το Δ' Ράϊχ παρελαύνει προς την Ρωσία, εκεί οπου σταμάτησε ο Β'παγκόσμιος!

Στρατιωτική φάλαγγα του αμερικανικού στρατού που αποτελείται από 120 οχήματα παρελαύνει μέσα από πόλεις και κωμοπόλεις σε έξι πρώην συμμάχους της Μόσχας, στην Ανατολική Ευρώπη, εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία για την κρίση στην Ουκρανία, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.

Η πορεία είναι μέρος της στρατιωτικής άσκησης του ονομάσθηκε «Operation Dragon Ride» και ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Η στρατιωτική αυτοκινητοπομπή αποτελούμενη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, θα περάσει μέσα από την Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, τη Λετονία και την Τσεχική Δημοκρατία και θα λήξει μετά από δώδεκα ημέρες στη Γερμανία την 1η Απριλίου.
 
 
Το ‘σόου’ έχει ως στόχο να αναδείξει την στρατιωτική παρουσία των δυνάμεων των  ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Οι δυνάμεις ασφαλείας από τις έξι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν προσφερθεί να συνοδεύουν την αυτοκινητοπομπή ώστε να αντικρούσουν διαμαρτυρίες καθώς η αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα θα διασχίζει τις χώρες που αναφέρθηκαν.
Πράγματι και στις έξι χώρες έχουν  προγραμματισθεί διαμαρτυρίες για το αμερικανικό σόου.
Οι αναλυτές λένε ότι η στρατιωτική φάλαγγα, δεν θα κάνει τίποτε άλλο από μια καλή κυκλοφοριακή συμφόρηση στις πόλεις που θα διέλθει και θα ενοχλήσει τους εντόπιους με την αδικαιολόγητη παρουσία της.
Άλλοι επικριτές συγκρίνουν τη στρατιωτική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, ως επεκτατισμός των Ναζί, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον είναι ο ηθικός αυτουργός της διαίρεσης μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών που στοχεύει στην κατάκτηση των εθνών.
Η στρατιωτική παρέλαση των ΗΠΑ στις έξι χώρες, έρχεται σε μια στιγμή που βρίσκονται  εν εξελίξει ασκήσεις που ονομάστηκαν «Operation Atlantic Resolve» σε τρία κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία.
Στις ασκήσεις αυτές δοκιμάζονται και οι πυραυλικές δυνατότητες των δυνάμεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και υπάρχει προγραμματισμός η εγκατάσταση τους  να επεκταθεί σε δύο νέες χώρες του ΝΑΤΟ, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι τροφοδοτεί ταραχές σε όλον τον κόσμο, παρεμβαίνοντας σε άλλες χώρες, επιδιώκοντας την παγκόσμια ηγεμονία με την επεκτατική πολιτική της.