Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Γερμανός ράπερ που στρατολογεί Βρετανούς τζιχαντιστές

Ο Ντένις Κάσπερτ (Denis Cuspert) ήταν ράπερ πριν ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ και πάει στη Συρία, σήμερα στα 39 του είναι ο επικεφαλής της προπαγάνδας στρατολόγησης στην τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με την Daily Mail, ενώ εμφανίστηκε και σε βίντεο να κρατάει το κεφάλι ενός εχθρού του Ισλαμικού Κράτους.Ο Γερμανός ράπερ, ο οποίος ενστερνίστηκε το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ταξίδεψε στη Συρία προκειμένου να πολεμήσει στο πλευρό του ISIS είναι ο «ενορχηστρωτής» της προσπάθειας του ISIS να στρατολογήσει Βρετανούς, προκειμένου να πάνε στη Συρία και να πολεμήσουν.
Ο 39χρονος Ντένις Κάσπερτ, που τώρα αποκαλείται Αμπού Ταλχά αλ Αμάνι, σύμφωνα με πληροφορίες έχει πάρει όρκο πίστης στον επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι τον Απρίλη και έχει γίνει ο βασικός προπαγανδιστής της οργάνωσης.

Αυτός – όπως ο Τζόζεφ Γκέμπελς, σχολιάζει η Daily Mail – απευθύνεται στους νέους, απογοητευμένους ανθρώπους της Ευρώπης και τους δίνει μία εναλλακτική ιδεολογία.
Ο Κάσπερτ έχει στο παρελθόν καταδικαστεί σε φυλάκιση και είναι ένα παιδί που γεννήθηκε στο Βερολίνο από γερμανίδα μητέρα και πατέρα από τη Γκάνα. Υπήρξε επί σειρά ετών σταρ της βερολινέζικης χιπ χοπ μουσικής σκηνής με το όνομα «Deso Dogg», πριν φυσικά ασπαστεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ και ενταχθεί στις δυνάμεθις του ISIS στη Συρία.
Τώρα επιβλέπει την προβολή της οργάνωσης στα media και χρησιμοποιεί βρετανούς μαχητές προκειμένου να προσελκύσει συμπατριώτες τους στα πεδία των μαχών.
Έχει γίνει γνωστό ότι ηγείται μίας μονάδας γερμανόφωνων μαχητών του ISIS που δρουν ως η Γερμανική Μπριγάδα του Μουλά Ιμπραήμ.
Σύμφωνα με την βρετανική Sun ο συγκεκριμένος έχει καταγραφεί στα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας να λέει: «Το καθήκον μου είναι χρησιμοποιήσω τη φωνή μου για να πω στο λαό μου την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι η τζιχάντ είναι καθήκον».
Οι στίχοι στο τραγούδι του «Ποιος φοβάται τον μαύρο άνδρα» (“Who’s Afraid of the Black Man) δείχνουν όπως αναφέρει η Daily Mail το μίσος του για τη Δύση και την τάση του προς τη βία.
Όπως επισημαίνει ο ειδικός επί θεμάτων τρομοκρατίας, Ραφαέλ Περλ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Ραφαέλ Περλ, σε ολλανδική εφημερίδα ο συγκεκριμένος «κέρδισε φήμη με τη μουσική και τώρα φέρνει τους θαυμαστές του σε επαφή με μία ριζοσπαστική ιδεολογία».
cuspert1 cuspert2
www.crashonline.gr