Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Συνεχίζονται οι βεβηλώσεις Ορθόδοξων ναών στο κέντρο

Bεβήλωση ιστορικού ναού στην Ερμού
Ανεγκέφαλοι έγραψαν σύνθημα στον τοίχο της ιστορικής εκκλησίας της Παναγίας Καπνικαρέα στην οδό Ερμού.
Σύμφωνα με τους περιοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής, το Σάββατο στις 19:30 το απόγευμα, ομάδα περίπου 200 ατόμων, κατέβαινε την Ερμού προς κατεύθυνση το Μοναστηράκι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Η ομάδα αποτελούμενη από περίπου 30 Έλληνες και 170 αλλοδαπούς σταμάτησε στο ύψος της ιστορικής εκκλησίας, κάποιος νεαρός από την παρέα των Ελλήνων πήδηξε μέσα στον προαύλιο χώρο του αρχαιολογικού μνημείου και έγραψε τον τοίχο με σπρέι κόκκινου και μωβ χρώματος.
Έντονη ήταν η αντίδραση στην άθλια βεβήλωση του Ιερού Ναού, από τους καταστηματάρχες και περίοικους, φωνάζοντας στον νεαρό να σταματήσει την πράξη του.
Ο νεαρός απτόητος από τις παρατηρήσεις των ανθρώπων, συνέχισε την αποτρόπαια πράξη του και αφού ολοκλήρωσε το σύνθημα του, γύρισε προς τη μεριά τους και εριστικά τους απάντησε πως θα κάνει ό,τι του αρέσει.
Οι καταστηματάρχες και οι περίοικοι τρομοκρατημένοι από το ύφος του νεαρού δεν συνέχισαν το διάλογο μαζί του. Στη συνέχεια, η ομάδα κατευθύνθηκε στο Μοναστηράκι, όπου και διαλύθηκε.
Το εκκλησάκι της Παναγίας της Καπνικαρέα είναι δισυπόστατο, αφιερωμένο στα Εισόδια της Θεοτόκου και στην Αγία Βαρβάρα, χτισμένο στις αρχές του 11ου μ.Χ. αιώνα. Μάλιστα το 1834 υπήρξε σχέδιο κατεδάφισης του ναού το οποίο δεν εκτελέσθηκε με παρέμβαση του Λουδοβίκου της Βαυαρίας, του πατέρα του Όθωνα.
Ανήκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έτσι λοιπόν ονομάζεται «Ιερός Πανεπιστημιακός Ναός», η αρχαιολογία Αθηνών επισκέφτηκε το σημείο και εντός ημερών θα ξεκινήσει εργασίες για τον καθαρισμό του τοίχου από τα χρώματα.