Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Δεν θα υπάρχουν καλοί μουσουλμάνοι...ο νέος χάρτης επιβάλει υποταγή και ενεργή δράση στους ακραίους ισλαμοφασίστες

Υεμένη: Οι τζιχαντιστές πίσω από την εκατόμβη με 142 νεκρούς!
 'το αίμα έρεε σαν ποτάμι'
Τουλάχιστον 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 350 τραυματίστηκαν την Παρασκευή σε τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον σιιτικών τζαμιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής στην πρωτεύουσα Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των πολιτοφυλάκων Χούτι, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

Ενας καμικάζι ανατινάχθηκε αρχικά στο τέμενος Μπαντρ, στη νότια Σαναά, στη συνέχεια άλλος καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο του τεμένους
τη στιγμή που οι πιστοί απομακρύνονταν τρέχοντας από το τζαμί. Η τρίτη επίθεση αυτοκτονίας είχε στόχο το τέμενος Αλ-Χασαχούς στη βόρεια Σανάα.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC την ευθύνη για αυτή την αιματηρή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
H επίθεση στο τρίτο τέμενος έγινε από ζευγάρι βομβιστών αυτοκτονίας με αυτόπτη μάρτυρα να περιγράφει ότι η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή ώστε το ωστικό κύμα τον πέταξε δύο μέτρα μακριά.
«Τα κεφάλια, τα πόδια και τα χέρια των νεκρών σκορπίστηκαν στο πάτωμα, το αίμα έρεε σαν ποτάμι» περιέγραψε τις σκηνές χάους ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο Associated Press.
Σε δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο το μέχρι πρότινος άγνωστο παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Σαναά προειδοποίησε ότι οι επιθέσει ήταν «απλά η κορυφή του παγόβουνου».
http://www.briefingnews.gr/international/item/143465