Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Public Issue: Επτά στους δέκα Έλληνες θέλουν Β.Πούτιν και Ρωσία

Η ορθόδοξη αλληλεγγύη λύνει τα χέρια της κυβέρνησης
Eνδιαφέροντα ευρήματα παρουσιάζει δημοσκόπηση της Public Issue ως προς την αγάπη των Ελλήνων πολιτών για την Ρωσία και τον Β.Πούτιν που αγγίζει επτά στους δέκα Έλληνες!
Το ποσοστό του 70% επιτρέπει στην κυβέρνηση να πραγματοποιήσει μελλοντικά, άλλες γεωπολιτικές κινήσεις σε περίπτωση που τα πράγματα με την ΕΕ φτάσουν στο απροχώρητο είτε λόγω αδιαλλαξίας είτε λόγω επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών συμφερόντων,τα οποία φυσικά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το εθνικό συμφέρον
Καθίσταται εμφανές ότι οι Έλληνες νιώθουν ορθόδοξη αλληλεγγύη ως προς τη Ρωσία ενώ αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Β.Πούτιν τον μεγαλύτερο ηγέτη των καιρών μας (μόνο ο εκλιπών Ούγκο Τσάβεζ μπορεί να συγκριθεί με τον Ρώσο πρόεδρο).
Ακόμα ένα ισχυρό ποσοστό θεωρεί την ΕΕ σαν κύριο σύμμαχο αλλά αυτό ειναι λογικό επειδή συνδεόμαστε με το κοοινό ευωπαϊκό νόμισμα ενώ ένα άγνωστο μέλλον χωρίς ευρώ φοβήζει μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού,καθώς κανείς δεν μπορεί να χαρτογραφήσει με ακρίβεια τα αποτελέσματα μια επιστροφής στη δραχμή.
Οι Ελληνες ψηφοφόροι σε ποσοστό 43% υποστηρίζουν πως η ΕΕ είναι ο κύριος σύμμαχος της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Public Issue.
Στη δεύτερη θέση με ποσοστό 27% βρίσκεται η απάντηση «καμία», ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Ρωσία με 13%. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θεωρούνται σύμμαχος μόνο από το 4%! Κάτι που φανερώνει ότι το ευρώ παιζει μεγάλο ρόλο ως προς την επιλογή συμμάχων.
Η πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα έγινε σε δείγμα 1.008 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 12-17/2/2015.
Πολυ υψηλή θέση στη δημοφιλία κατέχει και η Γαλλία ίσως λόγω της θετικής στάσης που κράτησε τις τελυταίες κρίσιμες μέρες μέσω των δηλώσεων Π.Μοσκοβισί αλλά και του Γάλλου πορέδρου Φ.Ολάντ.