Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Έτοιμος για πόλεμο, πάντα ειρήνη...'H Σούδα της Ρωσίας'

Πούτιν: Η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας - Κύπρου δεν απειλεί κανέναν
Η συνεργασία της Ρωσίας και της Κύπρου στον στρατιωτικό τομέα, καθώς και ελεύσεις των ρωσικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια δεν αποσκοπούν ενάντια σε κανέναν, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν.
   
"Η συνεργασία μας δεν εμποδίζει σε κανέναν ", δήλωσε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον Κύπριο ομόλογό του Νικόλαο Αναστασιάδη.
Διευκρίνισε ότι η συνεργασία στον τομέα του Πολεμικού Ναυτικού αφορά σε ρωσικά πλοία τα οποία συμμετέχουν στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας.

"Δε νομίζω ότι μπορεί να ενοχλήσει κανέναν. Είμαι σίγουρος ότι μια τέτοιου είδους κοινή μας δράση, και σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να μιλάμε και για την συνεισφορά της Κύπρου σε αυτή την κοινή προσπάθεια, θα επιφέρει αποτελέσματα σε εκείνες τις σημαντικότατες και οξύτατες κατευθύνσεις στην καταπολέμηση εκείνων των νέων προκλήσεων τις οποίες αντιμετωπίζουμε, μεταξύ άλλων, και σε αυτή την περιοχή του κόσμου ", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη δήλωσε ότι τα περιοριστικά μέτρα που εισάχθηκαν ενάντια στη ρωσική Ομοσπονδία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βλάπτουν και τις δύο πλευρές, ενώ η μείωση των οικονομικών σχέσεων αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην απώλεια της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής περιοχής και όχι με τον καλύτερο τρόπο επηρεάζει τη Ρωσία.

"Εάν τα μειώσουμε όλα αυτά, αναπόφευκτα, θέλω να το τονίσω, όλα αυτά θα οδηγήσουν στην απώλεια της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής περιοχές σε ένα συγκεκριμένο βαθμό, ενώ και τη Ρωσία επηρεάζει αρκετά ", είπε ο Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας των συνομιλιών του με τον πρόεδρο της Κύπρου.

Κατά τη λήψη αποφάσεων για τις κυρώσεις η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να λάβει υπόψιν τα εθνικά της συμφέροντα.

"Κατά τη λήψη τέτοιου είδους αποφάσεων, θεωρώ, θα ήταν σωστό οι αποφάσεις τούτες να λαμβάνονται από τα μέλη της ΕΕ με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με βάση κάποιες άγνωστες και ακατανόητες απόψεις κοινής τάξεως οι οποίες διατυπώνονται από αγνώστους ", είπε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν.