Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

'Το υποβρύχιο του Αγίου Ανδρέα' το καλύτερο στον κόσμο

Ρωσία: Περνά από δοκιμές το μοναδικής ομορφιάς υποβρύχιο "Novorossiysk"
Στην περιφέρεια της πόλης Μούρμανσκ στη βάση του Βόρειου Στόλου γίνονται δοκιμές του μοναδικού ρωσικού υποβρυχίου «Novorossiysk».
    Το υποβρύχιο κατασκευάστηκε για το Στόλο της Μαύρης θάλασσας, την πορεία του όμως το -απίστευτης ομορφιάς και υπό την σημαία του Αγίου Ανδρέα

- πλοίο θα την αρχίσει από τα ζεστά νότια παράλια.
Είναι το καλύτερο υποβρύχιο όχι μόνο του ρωσικού στόλου, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ο κινητήρας του λειτουργεί με λιγότερο θόρυβο από το θόρυβο της θάλασσας έξω και με τον τρόπο αυτό το πλοίο μπορεί να παραμείνει αόρατο στις οθόνες των ραντάρ του ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι κατασκευαστές κατάφεραν να χωρέσουν στο υποβρύχιο με κινητήρα ντίζελ το πυραυλικό σύστημα, παρόμοιο με το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη.

Τ ο τελικό στάδιο δοκιμών το «Novorossiysk» θα περάσει στα ύδατα της θάλασσας του Μπαρεντς, όπου θα γίνει η βύθιση στο μέγιστο προγραμματιζόμενο βάθος και ο βομβαρδισμός από το κύριο οπλικό σύστημα. Ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά ξεχωρίζουν αυτό το πλοίο από όλα τα προηγούμενα. Στο υποβρύχιο είναι εγκατεστημένοι οι πύραυλοι και οι τορπίλες νέας γενιάς.

Το «Novorossiysk» εί ναι σε θέση να βυθίσει μια ολόκληρη ομάδα μαχητικών πλοίων. Στην περιοχή εξουδετέρωσης είναι και οι παράλιες εγκαταστάσεις. Χάρη στις δυνατότητες του υποβρυχίου πλήρως άλλαξε η τακτική των βομβαρδισμών και δεν χρειάζεται πια να ανεβαίνει στην επιφάνεια.

Η ανάπτυξη και η κατασκευή των υποβρυχίων με κινητήρα ντίζελ ταυτόχρονα με πυρηνικά υποβρύχια είναι το χαρακτηριστικό στοιχείο και το πλεονέκτημα του ρωσικού στόλου, οι Αμερικάνοι για κάποιο λόγο έχουν παρατήσει τα σχέδια αυτά εδώ και καιρό. Ενώ η απουσία του αντιδραστήρα κάνει το υποβρύχιο τόσο αόρατο.

Τη μετάβαση στη Μαύρη θάλασσα το πλήρωμα θα κάνει μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών στους χώρους στον πυθμένα του Βόρειου Στόλου. Στο σύνολο του πολεμικού Ναυτικού ήδη είναι έτοιμα να ενσωματωθούν άλλα δύο αόρατα υποβρύχια. Συνολικά τα προσεχή χρόνια τη σημαία του Αγίου Ανδρέα θα σηκώσουν σε έξι υποβρύχια νέας γενιάς.