Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Σκληρή απάντηση σε κάθε πρόκληση εναντίον της Ρωσίας

Η Ρωσία προκαλεί την Βρετανία με βομβαρδιστικά πάνω απο την Κορνουάλη
Μετά τις δηλώσεις του Βρετανου Υπουγού Άμυνας Μάικλ Φάλον οτι η Ρωσία ειναι ένας πραγματικός κίνδυνος για τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και κυρίως για την Βαλτική, δυο βομβαρδιστικά αεροσκάφη εντοπίστηκαν πάνω απο την Βρετανία!
Τα δυο βομβαρδιστικά αεροσκάφη επιτήρησης ακτίνας δράσης αναχαιτίστηκαν απο την Βασιλική Αεροπορία της Βρετανίας, RAF,
σήμερα, ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Βρετανικού Υπουργείου Άμυνας.
Τα δυο ρωσικα βομβαρδιστικά εντοπίστηκαν σε διεθνή εναέριο χώρο κοντά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τετάρτη το απόγευμα δήλωσε εκπρόσωπος του Υπουργείου.
Μαχητικά αεροσκάφη Typhoon της RAF απογειώθηκαν απο τη βάση του Coningsby στο Lincolnshire και συνόδευσαν τα ρωσικά αεροσκάφη εκτος της ζώνης επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου.
Εκπρόσωπος του υπουργείου άμυνας δήλωσε οτι "Τα ρωσικά αεροπλάνα συνοδεύτηκαν από τη RAF εκτος της ζώνης επιρροής του Ηνωμένου Βασιλείου. Σε καμία στιγμή δεν παραβίασαν τον κυριάρχο ενάεριο χώρο της Βρετανίας.”
Σε δηλώσεις του που έκανε στην εφημερίδα Times o Βρετανός Υπουργός Άμυνας ειπε οτι το ΝΑΤΟ πρέπει να προετοιμαστεί για μια ρωσική επίθεση οποιασδήποτε μορφής, επικαλούμενος έναν "πραγματικό κίνδυνο" για την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τρεις χώρες μέλη της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Συμπτωματικα τις δηλώσεις αυτες, ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας τις έκανε αναφερώμενος στις πρόσφατες αναχαιτίσεις ρωσικών αεροσκαφων απο τον Βρετανικό εναέριο χώρο, σήμερα οι Ρώσοι προφανώς απάντησαν διακριτικά...


Πηγη- Independent
Απόδοση/Επιμέλεια - OnAlert