Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Κοσμάς ο Αιτωλός:"Θα προσπαθούν να το λύσουν με την πέννα, μα δεν θα μπορούν. 99 φορές με τον πόλεμο και μια με την πέννα".

Μέτρα για παρέμβαση ΟΑΣΕ
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν την «σοβαρή ανησυχία» τους για τις συγκρούσεις εντός και γύρω από την στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε στην ανατολική Ουκρανία που αναζωπυρώθηκαν μετά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και τονίζουν ότι παρακολουθούν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φάλαγγα με ρωσικό στρατιωτικό υλικό κατευθύνεται προς την περιοχή.
«Αυτές οι επιθετικές ενέργειες και δηλώσεις από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές απειλούν την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Καλούμε τη Ρωσία και τους αυτονομιστές που υποστηρίζει να τερματίσουν αμέσως τις επιθέσεις».
Οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας Άγκελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο αποφάσισαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας το βράδυ της Δευτέρας τη «λήψη συγκεκριμένων μέτρων» για να εξασφαλισθεί η επιτόπου επιτήρηση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ανακοίνωσε το Βερολίνο και η Μόσχα.
Η Άγκελα Μέρκελ συμφώνησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους Πούτιν και Ποροσένκο συγκεκριμένα μέτρα για να δοθεί η δυνατότητα στον ΟΑΣΕ να επιτηρήσει την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Η γερμανίδα καγκελάριος και ο ουκρανός πρόεδρος τηλεφώνησαν στον ρώσο πρόεδρο για να τού ζητήσουν να ασκήσει την επιρροή του επί των αυτονομιστών για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός.
«Περαιτέρω, η απόσυρση των βαρέων όπλων πρέπει να αρχίσει σήμερα, όπως συμφωνήθηκε στο Μινσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.tribune.gr