Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Le Vif Βελγίου: “ Η επίθεση του Verviers ήταν μια επίθεση ενορχηστρωμένη από την Ελλάδα”

O ΑΡΧΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΜΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΣΥΡΙΑ
Ένας πρώην μαχητής που ήρθε από τη Συρία και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα εδώ και καιρό (δες ΕΔΩ ) συντόνιζε τον τρομοκρατικό πυρήνα που ήταν σε θέση να διαπράξει μια επίθεση κατά των αστυνομικών και των αστυνομικών σταθμών του Βελγίου. Ο άνθρωπος διατηρούσε τηλεφωνικές επαφές με τον
αδερφό ενός από τους 2 τζιχαντιστές που εκτελέστηκαν από την αστυνομία στο Verviers μεταφέρει το VTM την Παρασκευή το βράδυ.
Είναι ο 27χρονος μαροκινής καταγωγής και βέλγος υπήκοος από τον δήμο των Βρυξελλών  Molenbeek ο Abdelhamid Abaaoud επονομαζόμενος Abou Omar Soussi που έφυγε για Συρία για να ενταχθεί στις τάξεις του ισλαμικού Κράτους. Η φλαμανδική τηλεόραση παρακολούθησε επικοινωνίες τηλεφωνικές μεταξύ ενός κρατουμένου στη φυλακή του Lantin και ενός ατόμου που ήρθε από το τζιχάντ στη Συρία και εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα.

Ο κρατούμενος διατηρούσε επαφές με τον αδερφό του έναν από τους 2 τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στο Verviers. Η παρακολούθηση των συνδιαλέξεων αποκάλυψε ότι προετοιμάζονταν επιθέσεις στο βελγικό έδαφος και ταυτοποιήθηκε αυτός που κινούσε τα νήματα σε επίπεδο επιχειρησιακό και οικονομικό.
Οι βελγικές υπηρεσίες πληροφοριών ζήτησαν τη συνδρομή των ελληνικών αρχών για να παρέμβουν κάτι που αυτές ποτέ δεν έκαναν.
( Le Vif, Belga 17/01/2015)