Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Σπεύδουν να ρίξουν τον΄Ασαντ με κάθε τέχνασμα..ο καιρός περνά και οι εντολές ξεκάθαρες. Αντιπολίτευση και ISIS ένα και το αυτό...

Για την αντιμετώπιση του ISIS-Εντός των ημερών μεταβαίνουν 100 Αμερικανοί
ΗΠΑ:Στρατός στη Μέση Ανατολή για εκπαίδευση συριακής αντιπολίτευσης
Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Τσακ Χάγκελ διέταξε την πρώτη ομάδα των περίπου 100 Αμερικανών στρατιωτικών να μεταβεί στη Μέση Ανατολή τις προσεχείς ημέρες για να δημιουργηθούν θέσεις εκπαίδευσης των μελών της συριακής αντιπολίτευσης που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου ναύαρχος Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι στρατιωτικοί που είναι κυρίως μέλη των ειδικών δυνάμεων θα αρχίσουν να καταφθάνουν σε χώρες εκτός Συρίας κατά τις επόμενες ημέρες, ενώ θα ακολουθήσει κύμα αρκετών εκατοντάδων εκπαιδευτών τις επόμενες εβδομάδες. «Θα πάμε να ... ρίξουμε μια ματιά τι υπάρχει εκεί και να προετοιμαστούμε για περαιτέρω ανάπτυξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάζουν κυρίως στην αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ενώ με αεροπορικές επιδρομές υποστηρίζουν τους Κούρδους μαχητές στην προσπάθειά που καταβάλουν να αποκρούσουν τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στη συριακή πόλη του Κομπάνι κοντά στα τουρκικά σύνορα. Ο Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν τώρα περίπου το 70% του Κομπάνι και ενώ πριν από μερικούς μήνες θεωρήθηκε ότι ουσιαστικά είχε πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία έχουν προσφερθεί να φιλοξενήσουν θέσεις εκπαίδευσης των μελών της συριακής αντιπολίτευσης από τους Αμερικανούς για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους. Ο στρατός των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να στείλει πάνω από 400 στρατιωτικούς με καθαρά εκπαιδευτική αποστολή και αρκετές εκατοντάδες δυνάμεις υποστήριξης. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι σχεδιάζουν να εκπαιδεύσουν 5.000 μαχητές της αντιπολίτευσης της Συρίας ετησίως και σε μήκος χρόνου τριών ετών.