Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τουρκία, το παράνομο στρατόπεδο των Η.Π.Α

 Η τουρκική βιομηχανία κατασκευάζει με άδεια από τις ΗΠΑ πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου
Η αμερικανική πολεμική βιομηχανία παραγωγής εκρηκτικών υλών Aliant Techsystems (ΑΤΚ) ήρθε σε συμφωνία με την  τουρκική εταιρία παραγωγής εκρηκτικών υλών την Makina Kimya Endustri Kurumu, (ΜΚΕΚ), για την παραγωγή των καρκινογόνων βλημάτων απεμπλουτισμένου ουρανίου ή αλλιώς "ασημένιες σφαίρες". 
 Οι δυο εταιρίες υπέγραψαν συμβόλαιο και η τουρκική βιομηχανία θα παράγει τα εν λόγω καρκινογόνα βλήματα.
 Η συμφωνία συμπαραγωγής σε πρώτη φάση είναι ύψους των 28 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ οι Τούρκοι πέτυχαν με την συμφωνία αυτή την μεταφορά τεχνογνωσίας, τεχνολογίας, αλλά και βασικών μηχανικών εγκαταστάσεων στο έδαφος τους, για την παραγωγή των εν λόγω βλημάτων.
 
Οι Αμερικανοί ανέλαβαν παράλληλα και την ευθύνη της εκπαίδευσης Τούρκων ειδικών και στρατιωτικών στην παραγωγή και στην χρήση τέτοιου είδους βλημάτων από το τουρκικό ναυτικό.
 
Τα βλήματα αυτά, όπως αναφέρουν οι ίδιες οι τουρκικές πηγές, μετά την έκρηξη τους δημιουργούν ένα σύννεφο γύρω από τον τόπο της έκρηξης που ελκύει την ραδιενέργεια που εκχύνεται από το ουράνιο και σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν γίνει, μετά την δοκιμή τέτοιου είδους βλημάτων παρουσιάζεται αύξηση της ραδιενέργειας στον τόπο της δοκιμής κατά 17 επίπεδα πιο πάνω.
 
Τα βλήματα αυτά, όπως έχει διαπιστωθεί, προξενούν κυρίως λευχαιμία αλλά και καρκίνο διαφόρων ειδών, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί ακριβώς όλο το φάσμα της επίδρασης του στην ανθρώπινη υγεία, γεγονός που τα καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr