Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αλβανικοί πυρήνες στρατολογούν τζιχαντιστές

Τη δράση πυρήνα αποτελούμενου από περίπου 40 Αλβανούς, από το Κόσοβο και την Αλβανία, που έχει τις βάσεις του στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη Σιένα και τη Λούκα φέρονται να παρακολουθούν οι ιταλικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης.
Καθήκον τους, όπως αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα, είναι να στρατολογήσουν τζιχαντιστές από τις γραμμές των μεταναστών στην Ιταλία και να τους στείλουν στο μέτωπο,
στη Συρία και το Ιράκ.
Ο πυρήνας, σύμφωνα με τις εφημερίδες, δουλεύει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και, εκτός από τη στρατολόγηση, εφοδιάζει τους τζιχαντιστές που στέλνει στη Συρία με πλαστά διαβατήρια και άλλα έγγραφα.
Τα μέλη του πυρήνα, για να αποφύγουν τις παρακολουθήσεις, δεν κάνουν τη στρατολόγηση στα τεμένη, αλλά συγκεντρώνονται κυρίως σε κινέζικα μπαρ ή καφενεία, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, σημειώνοντας ότι μέχρι τώρα ο πυρήνας έστειλε στη Συρία 59 τζιχαντιστές από την Ιταλία.
Ο υποδιευθυντής της ιταλικής αστυνομίας Ρομπέρτο ντε λα Ρόκα, σε συνέντευξή του στο κανάλι News 24, δήλωσε ότι επισκέφθηκε τα Τίρανα και την Πρίστινα στο πλαίσιο συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας διότι, όπως είπε, η Αλβανία και το Κόσοβο μπορεί να αποτελέσουν χώρες μετάβασης για τους ισλαμιστές τρομοκράτες και στρατολόγησης τζιχαντιστών.
Ανάλογες πληροφορίες που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την Ελλάδα, δεν φαίνεται να έχουν πραγματικό αντίκρυσμα αν και οι Ελληνικές αρχές εξακολουθουν να παρακολουθούν ορισμένες ομάδες μουσουλμάνων που κατά την παραμνή τους σε τμένη, εκφράζονται με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο για τη δύση και την υποτιθέμενη εχθρότητά της απέναντι στο ισλάμ.