Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πολύνεκρη ομηρεία από τζιχαντιστές σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λιβύη

'φιλοξενεί διπλωμάτες και λίβυους αξιωματούχους'
ΤΡΕΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΝΕΚΡΟΙ
Αφού πρώτα σημειώθηκε έκρηξη με παγιδευμένο αυτοκίνητο μπροστά από το πολυτελές ξενοδοχείο Corinthia στην Τρίπολη της Λιβύης ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και πήραν ομήρους.
Η έκρηξη σημειώθηκε στον εξωτερικό χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου πέντε αστέρων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι ένοπλοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους σκότωσαν τρεις φύλακες και κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όταν εμποδίστηκαν από τα μέλη της ασφάλειας του ξενοδοχείου άρχισαν να πολεμούν τυφλά προς τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στο λόμπι.
Πάντως, το συγκεκριμένο ξενοδοχείο αποτελεί τόπο διαμονής ξένων επισκεπτών στη χώρα, αλλά και μελών της κυβέρνησης, όπως και της ασφάλειας του πρωθυπουργού Omar al-Hassi.
Παρόμοια επίθεση είχε σημειωθεί στο ξενοδοχείο και το 2013, όταν απήχθη από το Corinthia κι ένας ξένος υπουργός.
Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE, μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση. Σε μήνυμά του στο Twitter, το παρακλάδι του ΙΚ στην Τρίπολη επιβεβαίωσε ότι μέλη του πραγματοποίησαν έφοδο στο ξενοδοχείο το οποίο είναι γνωστό γιατί φιλοξενεί διπλωμάτες και λίβυους αξιωματούχους.
Δυνάμεις ασφαλείας έχουν περικυκλώσει το Corinthia, το πολυτελέστερο ξενοδοχείο της Τρίπολης που βρίσκεται στην παραλία, όπου έχουν καταφύγει οι ένοπλοι και αυτή τη στιγμή σημειώνεται ανταλλαγή πυρών.
Ένας ένοπλος ήδη συνελήφθη, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρχών ασφαλείας Έσαμ Νάας.
Δύο Φιλιππινέζες τραυματίστηκαν από θραύσματα τζαμιών που προήλθαν από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.
Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Nabaa που εδρεύει στην Τρίπολη μετέδωσε ότι "ανώτεροι αξιωματούχοι" βρίσκονται μέσα στο ξενοδοχείο.


Πηγή: Πολύνεκρη ομηρεία από τζιχαντιστές σε πεντάστερο ξενοδοχείο στη Λιβύη | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/188834/polynekri-omireia-apo-tzihantistes-se-pentastero-xenodoheio-sti-livyi#ixzz3Q2OEIdjv