Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Λυσσαλέα επιμονή των Νεοταξιτών για την ονομασία των Σκοπίων. Κρύβονται επικίνδυνα γεγονότα εάν η Ελλάδα υποκύψει

Αμερικανός εμπειρογνώμονας: Οι ΗΠΑ και οι ΕΕ να πιέσουν την Ελλάδα για την επίλυση του ονόματος
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να επιτρέψουν τη συνέχιση της διαφωνίας στο όνομα (του νοτιοσλαβικού κράτους) και θα πρέπει να εντάξουν τη χώρα αυτή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
Τη θέση αυτή διατύπωσε ο εμπειρογνώμονας των ΗΠΑ, Γιάνος Μπουγκάισκι του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ανάλυσης στην Ουάσιγκτον.Σύμφωνα με τον ίδιο εάν η Ελλάδα επιμένει να μη σέβεται το διεθνές δίκαιο θα πρέπει να εξαιρεθεί από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
«Νομίζω ότι το ζήτημα αυτό τραβάει πολύ καιρό. Απαιτείται από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, να εξηγήσουν στους Έλληνες ότι, απλά, είναι πολύ αργά για να αντιμετωπίσουν αυτό το θέμα και πρέπει να παραδεχθούν την πραγματικότητα.
Προσωπικά, πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να εξαρτώνται από την Ελλάδα για την επίλυση της διαφοράς με την FYROM, και αυτό πρέπει να το καθορίσουν κατά την έγκριση της οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα αυτήν, είπε ο Μπουγκάισκι στην κρατική ραδιοτηλεόραση των Σκοπίων.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr