Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν.. ανάλογα με το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας

 Ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού επιβιβάστηκε στο Barbaros! Τι σχεδιάζει για το Καστελόριζο
Οι Τούρκοι συνεχίζουν το "παιχνίδι" των προκλήσεων και της έντασης σε Κύπρο και Αιγαίο.
Σε μία ακόμη προσπάθεια να δηλώσουν έμπρακτα ότι δεν εγκαταλείπουν την ΑΟΖ της Κύπρου, ο Αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού Μπουλέντ Μποστάνογλου, προσνηώθηκε στο ερευνητικό σκάφος Barbaros που εξακολουθεί να πλέει στην περιοχή!
Ο Μποστάνογλου επιβάστηκε αρχικά σε φρεγάτα που πλέει στην περιοχή και με το ελικόπτερο μεταφέρθηκε στο Barbaros.
Στην Αθήνα φθάνουν πληροφορίες που θέλουν το Barbaros να “ανεβαίνει”,μετά από τις 29 του μήνα προς Καστελόριζο. Δεν υπάρχει επιβεβαίωση της πληροφορίας ,ούτε έχει κατατεθεί κάποια σχετική navtex.Υπάρχουν όμως ενδείξεις οτι η Τουρκία σκοπεύει να δεσμεύσει περιοχή κοντά στο Καστελόριζο για ασκήσεις υποβρυχίων. Η δέσμευση της περιοχής σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα αρχίσει στις 7 Ιανουαρίου.

Η ελληνική πλευρά έχει λάβει ήδη κάποια μέτρα τα οποία ενδέχεται να ενισχυθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην θαλάσσια περιοχή πέριξ του Καστελόριζου,βρίσκεται ήδη ελληνικό υποβρύχιο.

Όπως και να ΄χει είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανησυχία και επαγρύπνηση. Τίποτα από τα δύο βέβαια δεν πρέπει επ΄ ουδενί να εμπλακεί με τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας. Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο…

Ο αρχηγός του τουρκικού Ναυτικού πάντως έχει αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο “παιχνίδι” των προκλήσεων της Άγκυρας. Πριν μερικές μέρες με δηλώσεις του στην Τζουμχουριέτ μας…απείλησε πάλι με πόλεμο αν επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια. Πρόσθεσε δε σε μια επίδειξη αλαζονείας ότι μέχρι το 2023 η χώρα του θα είναι παγκόσμια ναυτική δύναμη.
Ο Μποστάνογλου επισήμανε στις δηλώσεις του της τεράστια σημασία που δίνει η Άγκυρα σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο,χαρακτηρίζοντας στρατηγικές περιοχές για την Τουρκία αυτές τις θάλασσες.

Ο Μποστάνογλου είχε πει
ότι η Κύπρος αγνοεί τους τουρκοκύπριους και θα “υποστεί κυρώσεις” αν συνεχίσει έτσι.
http://www.onalert.gr/stories/o-arxigos-tou-tourkikou-nautikou-sto-barbaros-ti-sxediazei-gia-to-kastelorizo/39529