Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Κλοπή στο Άγιο Όρος

Ιερόσυλοι άρπαξαν πολύτιμα και ιστορικά αφιερώματα πιστών από τη θαυματουργή Παναγία Γλυκοφιλούσα της Νέας Σκήτης!
Ιερόσυλοι έκλεψαν πολύτιμα τάματα από θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στο Αγιον Ορος. Χρησιμοποιώντας πιθανότατα αντικλείδι, κατάφεραν να μπουν στο κυριακό, στον κεντρικό ναό της Νέας Σκήτης χωρίς να αφήσουν πίσω τους το παραμικρό ίχνος. Δίχως ενδοιασμούς κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας από το προσκυνητάρι, αφαίρεσαν το προστατευτικό γυαλί και άρπαξαν τα τάματα των πιστών.
Οι μοναχοί αντιλήφθηκαν την κλοπή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου. «Πήγαμε στον ναό για να τελέσουμε τη θεία λειτουργία. Ξεκλειδώσαμε και ανοίξαμε την πόρτα. Εκπληκτοι είδαμε πως η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας δεν βρισκόταν στη θέση της στο προσκυνητάρι, αλλά στο έδαφος. Τρέξαμε στο σημείο και διαπιστώσαμε πως έλειπαν όλα τα τάματα» αναφέρει στη «δημοκρατία» ο πατέρας Ιλαρίων, μοναχός στη Νέα Σκήτη.
Στο ιερό κοινόβιο επικράτησε αναστάτωση. Οι μοναχοί ειδοποίησαν την Αστυνομία, επισημαίνοντας στις Αρχές ότι οι δράστες κατάφεραν να τρυπώσουν στον ναό χωρίς να αφήσουν ίχνη. 
Είχαν αντικλείδι
«Οι κλέφτες», διευκρινίζει ο πατέρας Ιλαρίων, «μπήκαν στο κυριακό χρησιμοποιώντας πιθανότατα αντικλείδι. Δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης στην πόρτα, ενώ όλα τα παράθυρα του ναού ήταν κλειστά. Κανείς από τους 55 μοναχούς της Νέας Σκήτης δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Οι δράστες πρέπει να γνώριζαν τον χώρο και μάλλον μας παρακολουθούσαν».

Αστυνομικοί έσπευσαν στη Νέα Σκήτη και ξεκίνησαν έρευνες. Το έργο τους θεωρείται δύσκολο, καθώς οι διαρρήκτες έδρασαν επαγγελματικά και δεν άφησαν πίσω τους ούτε δακτυλικά αποτυπώματα.
«Δοξάζουμε την Παναγία που δεν κλάπηκε η θαυματουργή εικόνα. Είναι η εφέστια εικόνα της Νέας Σκήτης» λέει ο πατέρας Ιλαρίων. Προσθέτει πως τα τάματα έχουν θρησκευτική και ιστορική αξία και απευθύνει έκκληση προς τους δράστες να τα επιστρέψουν στη Νέα Σκήτη.
 
 Θάνος Χερχελετζής
dimokratianews.gr