Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Πανίσχυρος ο Πούτιν σε κάθε απειλή..με πάνω απο 50 διηπειρωτικούς πυραύλους μπορεί να πλήξει Η.Π.Α και ολόκληρη την Ε.Ε

Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα παραμένει αμυντικό παρά την αύξηση της δράσης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. 
Ταυτόχρονα η Ρωσία θα υπερασπίζεται την ασφάλειά της "με συνέπεια και σκληρότητα ", δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Πούτιν μιλώντας στη διευρυμένη συνεδρίαση του Κολλεγίου του Υπουργείου Αμύνης.
"Το στρατιωτικό μας δόγμα παρόλα αυτά δεν αλλάζει, έχει, ως γνωστόν, αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα, την ασφάλειά μας όμως θα υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σκληρότητα ", δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους.Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η κατάσταση γύρω από τη Ρωσία δεν γίνεται ευκολότερη. "Γνωρίζετε και για τη δημιουργία ενός διευρυμένου συστήματις αντιπυραυλικής προστασίας των ΗΟΑ, αυξήθηκε και η δράση του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων και στην Ευρώπη, πρώτα από όλα μάλιστα στην Ανατολική Ευρώπη ", τόνισε ο Πούτιν.
"Η Ρωσία, όπως πάντα, σταθερά θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα και την ανεξαρτησία της, θα τάσσεται να ενισχύει τη διεθνή σταθερότητα, θα υπερασπίζεται την ίση ασφάλεια όλων των κρατών και λαών ", συμπέρανε ο Πούτιν.
"Το 2015 στη σύνθεση των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων πρέπει να ενταχθούν πάνω από 50 διηπειρωτικούς πυραύλους ", επίσης ανέφερε ο επικεφαλής του κράτους. "Φαντάζεστε τι μεγάλη δύναμη είναι ", τόνισε ο Πούτιν.
Ανάμεσα στους κυρίαρχους στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το προσεχή διάστημα ο Πρόεδρος αποκάλεσε "την ανάπτυξη όλων των στοιχείων των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων ". "Αυτές οι δυνάμεις είναι σημαντικότατος παράγοντας διατήρησης της παγκόσμιας ισορροπίας και στην ουσία αποκλείουν τη δυνατότητα μιας διευρυμένης επίθεσης ενάντια στη Ρωσία ", υπογράμμισε ο Ανώτατος Στρατάρχης.
Ο Πούτιν επίσης τόνισε ότι "πρόκειται να γίνει ο εκσυγχρονισμός της στρατηγικής αεροπορίας, να τεθούν σε μαχητική περιπολία τα υποβρύχια πυραυλικά καταδρομικά "Vladimir Monomakh " και "Alexandr Nevsky ".
"Στη μεσοπρόθεσμη προοπτική, μέχρι το 2021 δηλαδή, πρέπει πλήρως να αντικαταστήσουμε τον οπλισμό των πυρηνικών δυνάμεων της στεριάς με σύγχρονα συστήματα ", είπε ο Πούτιν.
Εκτός τούτου, όπως είπε, είναι αναγκαίο "να εκσυγχρονιστεί όλο το πάρκο των πυραυλοφόρων TU-160 και TU-95MS, καθώς και να επεξεργαστούν το στρατηγικό βομβαρδιστικό νέας γενιάς ".
Ο Πούτιν ανέθεσε στο Υπουργείο Αμύνης να του υποβάλει προς έγκριση το Δεκέμβριο του 2015 το σχέδιο άμυνας της χώρας για την περίοδο 2016-2020.
"Εφιστώ την προσοχή σας στις εξής πρωταρχικές υποθέσεις. Πρώτον είναι η ολοκλήρωση της επεξεργασίας του σχεδίου άμυνας για την περίοδο 2016-2020. Πρέπει να υποβληθεί προς έγκριση σε ένα χρόνο, το Δεκέμβριο του 2015 ", είπε ο Πούτιν.
Ο Πρόεδρος επίσης υπενθύμισε ότι την τρέχουσα χρονιά "έγιναν τροποποιήσεις στο Νόμο περί Αμύνης, καθώς και ετοιμάστηκαν τροποποιήσεις στο στρατιωτικό δόγμα ".
"Με βάση αυτή, καθώς και λαμβάνοντας υπόψη την ιδέα της άμυνας που εγκρίθηκε στις 26 Νοεμβρίου 2014 πρέπει να ετοιμαστούν τα έγγραφα του βραχυπρόθεσμου, μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού ", είπε ο Ανώτατος Στρατάρχης.
Με τη σειρά του, ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού ανέφερε για τα σχέδια της αλλαγής οπλισμού που θα γίνει τον επόμενο χρόνο. Τρία πυραυλικά συντάγματα ραντάρ το 2015 πρόκειται να αντικαταστήσουν τον οπλισμό τους με το σύστημα S-400 "Triumph".
Στα περίχωρα της Μόσχας τώρα εγκαθίστανται τέσσερα συντάγματα S-400, άλλα τρία εγκαθίστανται στη Βαλτική, στο Ναχόντκα και στη Νότια Στρατιωτική περιοχή. Σύντομα το σύνταγμα με το ολοκαίνουργιο ρωσικό σύστημα που δεν έχει όμοια συστήματα στον κόσμο, επίσης πρέπει να εγκατασταθεί στη χερσόνησο Κόλσκι.
Πέραν τούτου, το 2015 ο Στρατός της Ξηράς πρέπει να παραλάβει δύο συγκροτήματα πυραυλικών συστημάτων "Iskander-М", 701 μαχητικά τεθωρακισμένα και 1545 αυτοκίνητα πολλαπλού σκοπού.
Η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό ναυτικό πρέπει να παραλάβουν 126 νέα αεροσκάφη και 88 ελικόπτερα. Στη μαχητική σύνθεση του Πολεμικού Ναυτικού ο Σοϊγκού απάιτησε να ενταχθούν δύο υποβρύχια πολλαπλού σκοπού και πέντε μαχητικά πλοία.
Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν συζήτησε με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας το αμυντικό δόγμα της Ρωσίας.