Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Σ. Λαβρόφ: «Απαράδεκτη η χρησιμοποίηση τρομοκρατικών οργανώσεων για την αποσταθεροποίηση καθεστώτων όπως στη Συρία»

Η Μόσχα καταδικάζει όλες τις προσπάθειες για την αποσταθεροποίηση και την πτώση της συριακής κυβέρνησης χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Η Ρωσία καταδικάζει τη χρήση εξτρεμιστικών ομάδων στις προσπάθειες για αλλαγή του καθεστώτος τη Συρία» είπε πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Sochi, ύστερα από τη συνάντησή του με τον Σύρο ομόλογό του Walid Muallem.
Ο Lavrov αποκάλεσε την άρνηση των ΗΠΑ να έρθουν σε μια ελάσσονα συνεννόηση με τη Συρία ως «καθοδηγούμενη από ιδεολογικά κίνητρα» λέγοντας ο πρόσφατος αφοπλισμός της Συρίας από τα χημικά όπλα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρόθεσης της χώρας για συνεργασία.
Ο Ρώσος υπουργός πρόσθεσε πως η μάχη ενάντια στην τρομοκρατία δεν πρέπει να έχει διπλά κριτήρια ενώ είπε ακόμη πως ο βομβαρδισμός θέσεων της ISIS εντός του συριακού εδάφους χωρίς την πρότερη άδεια της Δαμασκού αντιβαίνει τη διεθνή νομιμότητα.
«Σε σχέση με αυτό υπάρχουν ερωτήματα προς τον συνασπισμό γύρω από το ποιος παραγοντοποιεί επιθέσεις εναντίον της ISIS χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Δαμασκού» είπε ο Lavrov.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr