Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η Βρετανία αποσταθεροποιεί την Μεσόγειο! Με την υποστηριξή της, οι παράνομες έρευνες στην Κυπριακή ΑΟΖ!

Οι αιώνιοι Βρετανοί: Βάζουν την Τουρκία στο παιχνίδι του κυπριακού φυσικού αερίου
Συμπερίληψη και της Τουρκίας στους σχεδιασμούς συνεργασίας για το φυσικό αέριο προκρίνει το Λονδίνο.
Σε συνέντευξη στη τηλεοπτική εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», ο Βρετανός ύπατος αρμοστής, Μάθιου Κιντ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον βρετανικών επιχειρήσεων στον τομέα της ενέργειας να συνεργαστούν με την Κυπριακή Δημοκρατία.

Το καλύτερο αποτέλεσμα, είπε, «θα ήταν μια συνεργασία στην περιοχή, στην οποία θα έπαιρναν μέρος και η Βρετανία και η Τουρκία». Εξέφρασε την ελπίδα πως στο μέλλον θα μπορέσει να συμβεί κάτι τέτοιο.Ο Μάθιου Κιντ μίλησε και για τη συμφωνία Λευκωσίας- Λονδίνου, για τις περιουσίες στις βάσεις και απέρριψε αναφορές περί «γιβραλταροποίησης».
Με τη συμφωνία, είπε, οι περιουσίες στις βάσεις αφήνονται στους Κύπριους. Οι Κύπριοι είπε έχουν το δικαίωμα να πωλήσουν την περιουσία τους σε όποιον θέλουν και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να αξιοποιηθεί η γη αυτή.

Εξάλλου, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή» ο κ. Κιντ δήλωσε, αναφερόμενος στο Κυπριακό, ότι τα σημεία, στα οποία χρειάζεται να ασκηθεί πίεση ή να γίνει ενθάρρυνση «από εμάς ή άλλους εξωτερικούς παράγοντες αλλάζουν από καιρό σε καιρό ανάλογα με την πορεία των συνομιλιών».
Για τη μορφή της λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας ο Βρετανός διπλωμάτης παραδέχθηκε ότι μέχρι σήμερα δεν έχει «δουλέψει». Όμως, σημείωσε, το να πετάξεις τις δύο (1977 και 1979) συμφωνίες για τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία «είναι κάτι ιδιαίτερα ριψοκίνδυνο, εκτός και αν υπάρχει κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών για αλλαγή αυτής της συμφωνίας».
 
onalert.gr