Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς επιθετική η διάθεση της Ρωσίας. Δεν πέφτουμε στις παγίδες των δυτικών

Πούτιν: Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δε θα εμπλέκεται σε γεωπολιτικές ίντριγκες
Η Ρωσία δεν απειλεί κανέναν και δε θα εμπλέκεται σε γεωπολιτικές ίντριγκες, όσο και να ήθελαν να την εμπλέξουν.
Ταυτόχρονα για την ασφαλή προστασία των συμφερόντων της χώρας χρειάζονται συνολικού χαρακτήρα και συντονισμένες προσπάθειες όλων των οργάνων της εξουσίας. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν στη σύσκεψη για την ανάπτυξη των Ενόπλων Δυνάμεων.
"Δεν απειλούμε κανέναν και δεν σκοπεύουμε να εμπλακούμε σε οποιαδήποτε γεωπολιτικά παιχνίδια, ίντριγκες και, όσο μάλλον, διενέξεις, όσο και να ήθελε κάποιος να μας εμπλέξει ", υπογράμμισε.

Ο ανώτατος στρατάρχης ταυτόχρονα κάλεσε να εξασφαλιστεί μια ασφαλής προστασία της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της. "Ιδιαίτερη προσοχή εφιστώ στην ανάγκη μιας συνολικής προσέγγισης και της ένωσης όλων των οργάνων της κρατικής εξουσίας κατά την επίλυση των υποθέσεων στον τομέα της άμυνας της χώρας ", τόνισε.

Ο Πούτιν επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια στη Ρωσία ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση ενός συνολικού συστήματος του στρατηγικού σχεδιασμού, διευκρινίστηκαν οι προσεγγίσεις στη διαχείριση του στρατιωτικού οργανισμού, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 εγκρίθηκε το σχέδιο της άμυνας της Ρωσίας.

Νωρίτερα την ίδια εβδομάδα ο Πρόεδρος ήδη έχει διεξαγάγει τη σύσκεψη με συμμετοχή του Υπουργού Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού, του αρχηγού του γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκεράσιμοφ, καθώς και αρχηγών των ειδών και ομάδων στρατευμάτων. Στη σύσκεψη έγινε η συζήτηση για τη διαμόρφωση της ομάδας στρατευμάτων στην Κριμαία, ενός νέου ενωμένου στρατηγικού τμήματος στην αρκτική περιοχή στη βάση του Στόλου της Βόρειας θάλασσας από την 1 Δεκεμβρίου της φετινής χρονιάς.

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι η σύσκεψη είναι η συνέχεια μιας σειράς από συμβουλεύσεις για την ανάπτυξη του αμυντικού και βιομηχανικού τομέα, τις οποίες διεξάγει περίπου δύο φορές το χρόνο. "Θα συζητήσουμε από όλες τις πλευρές διάφορα ζητήματα από το στρατηγικό σχεδιασμό μέχρι την τρέχουσα μαχητική εκπαίδευση. Ξεχωριστά θα συζητήσουμε τα αποτελέσματα της εκτέλεσης του κρατικούς προγράμματος οπλισμών ", ανέφερε.