Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Υποτέλεια μέχρι αηδίας! Ανύκουστα και πρωτοφανή γεγονότα συμβαίνουν!

Κατέθεσε στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο ο Α/ΓΕΕΘΑ και δέχεται πυρά! Τι λέει το ΓΕΕΘΑ
Αντικείμενο σκληρότατης κριτικής έγινε η παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου όπου και κατέθεσε στεφάνι για τους νεκρούς των στραττευμάτων κατοχής. Ο Α/ΓΕΕΘΑ κατέθεσε στεφάνι παρουσία του Γερμανού πρέσβη στο νεκροταφείο όπου βρίσκονται θαμμένοι 9.973 Γερμανοί στρατιώτες των ναζιστικών στρατευμάτων. Κατά την γνώμη μας άστοχη η επιλογή. Ακατανόητη αν μπορεί κάποιος να αφουγκραστεί το “λαϊκό αίσθημα”. Η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ έχει σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποδείξει ότι αυτό το ταλέντο δεν το έχει. Ο Α/ΓΕΕΘΑ πηγε την περασμένη Κυριακή στο νεκροταφείο Διονύσου και αυτό προκάλεσε ένα οργισμένο και σκληρό αρθρο του Δημήτρη Καζάκη,ο οποίος χαρακτηρίζει την παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ στο μνημόσυνο για τους στρατιώτες των ναζί “κίνηση υποτέλειας”.
Η απάντηση του ΓΕΕΘΑ
Το ΓΕΕΘΑ με ανκοίνωσή του υπερασπίζεται την επιλογή του Αρχηγού δίνοντας την εξήγησή του για την παρουσία του στο γερμανικό νεκροταφείο:
"Σε συνέχεια  δημοσιευμάτων αναφερόμενων σε τελετή στην οποία παρέστη ο κ. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και στα οποία εμπεριέχονται ιδιαίτερα προσβλητικά σχόλια θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εν λόγω επιμνημόσυνη δέηση  πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γερμανικής Πρεσβείας στη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους λόγω πολέμων και βίαιων καθεστώτων.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται και στη επίσημη πρόσκληση η τελετή  έγινε στη μνήμη των θυμάτων των αγώνων για τον εκτοπισμό της βίας και της τυραννίας απο τον κόσμο και όσων εκδιώχθηκαν με οιοδήποτε τρόπο λόγω θρησκείας, χρώματος ή φυλετικής διάκρισης.

Η επιμνημόσυνη δέηση αναπεμφθηκε από εκπροσώπους και σύμφωνα με το λειτουργικό των Ορθόδοξων, Καθολικών, Αγγλικανικων και Προτεσταντικων Εκκλησιών.

Επισημαίνεται ότι στην τελετή συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατών και ιδίως όσα κράτη μετείχαν στους δυο Παγκοσμιους πολέμους των οποίων οι πρέσβεις ή εκπρόσωποι τους κατέθεσαν στεφάνια εκ μέρους των κυβερνήσεων τους αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τροπο τον σκοπό της τελετής".


Οι φωτογραφίες από την επίσημη σελίδα του ΓΕΕΘΑ









onalert.gr