Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Να΄ναι καλά το αμέρικα airbone

Έκθεση που εκπονήθηκε για το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, προειδοποιεί ότι η ομάδα «Τακφίρι» [ισλαμικό κράτος-‘ΙΚ’] έχει στην κατοχή της αρκετό ελαφρύ οπλισμό, πυρομαχικά και οχήματα «για να συνεχίσει να πολεμά, στα σημερινά επίπεδα,  από έξι μήνες ως και δύο χρόνια».
Η έκθεση κατονομάζει την ομάδα ‘Τακφίρι’ ως μία από τις καλύτερα εξοπλισμένες τρομοκρατικές ομάδες στον κόσμο.
Σύμφωνα με την έκθεση των Ηνωμένων Εθνών,  η συμμαχία που δημιουργήθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’, η οποία καταστρέφει με αεροπορικές επιδρομές εγκαταστάσεις και οχήματα των τρομοκρατών «δεν μπορεί να μετριάσει την επίδραση του σημαντικού όγκου των ελαφρών όπλων που έχει στην κατοχή του το ‘ΙΚ’».
Στο πόρισμα σημειώνεται ακόμη- σύμφωνα με την ιρανική  τηλεόραση ‘Πρες’,  ότι η τρομοκρατική οργάνωση του ‘ΙΚ’ στην περιοχή, μαζί με τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως η Αλ Κάιντα  που συνδέεται με το Μέτωπο της αλ Νούσρα, είναι επαρκώς εξοπλισμένες για να απειλήσουν την περιοχή χωρίς περιορισμούς.
Ο ΟΗΕ προτρέπει επινόηση μηχανισμών για να ανακόψουν  την πρόσβαση της ομάδας Τακφίρι σε όπλα και χρήματα. Προτείνει την επιβολή κυρώσεων  και καλεί τις χώρες που συνορεύουν με τις ελεγχόμενες από το ‘ΙΚ’ περιοχές «να κατασχέσουν όλα τα βυτιοφόρα με τα φορτία τους που πηγαίνουν  μέσα και έξω από την περιοχή».
Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να συζητήσει το θέμα αυτό στην αποψινή του συνεδρίαση και καλείται να δώσει συνέχεια σε ένα ψήφισμα με στόχο τον πνιγμό της χρηματοδότησης σε εξτρεμιστές του ‘ΙΚ’ και των ομάδων  της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr