Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

550 Γερμανοί μαζί με τους τζιχαντιστές!

 Αριθμοί - σοκ! 2.000 Βρετανοί και 300 Σουηδοί με τα τέρατα του Iσλάμ
Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη παρακολουθεί άφωνο τις αποτρόπαιες πράξεις των αιμοσταγών τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.), ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό ότι περίπου 550 Γερμανοί έχουν ήδη φύγει από τη χώρα για τη Συρία και το Ιράκ, προκειμένου να ενταχθούν στους κόλπους των εξτρεμιστών μουσουλμάνων του ISIS.
 Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Συντάγματος Χανς Γκεόργκ Μάσεν δήλωσε στην εφημερίδα «Welt am Sonntag» ότι μέχρι σήμερα 60 Γερμανοί, οι οποίοι είχαν προσχωρήσει στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έχουν σκοτωθεί ή έχουν αυτοκτονήσει σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Μάλιστα, προειδοποίησε για πιθανές επιθέσεις από θρησκευόμενους ριζοσπάστες στο έδαφος της Γερμανίας, ως αποτέλεσμα της ισλαμιστικής προπαγάνδας.
 

Οπως όμως δείχνουν τα πράγματα, η συγκεκριμένη προπαγάνδα των ακραίων ισλαμιστών έχει βρει θύματα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Σουηδίας Αντερς Τόρνμπεργκ, το τελευταίο διάστημα έχουν ενταχθεί στους κόλπους των τζιχαντιστών περίπου 300 Σουηδοί, αριθμός που αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.
 
Που εκπαιδεύονται
 
Οι Σουηδοί που πηγαίνουν στη Συρία εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μαθαίνουν πώς να γίνουν τρομοκράτες και πώς να σκοτώνουν! Επιστρέφοντας στη Σουηδία, ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είναι έτοιμα να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες, γι' αυτό και αποτελούν αντικείμενο στενής παρακολούθησης από τις Αρχές.
 
Κάτι ανάλογο φαίνεται ότι συμβαίνει και στη Μεγάλη Βρετανία, από την οποία έχουν φύγει για τη Συρία περισσότεροι από 500 Βρετανοί, σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, ενώ βουλευτής από το Μπέρμιγχαμ δηλώνει ότι ο πραγματικός αριθμός των Βρετανών τζιχαντιστών ανέρχεται πλέον στις 2.000. Στο μεταξύ, ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου έκανε γνωστό ότι μέσα στο 2014 οι Αρχές κατάφεραν να αποτρέψουν τέσσερις ή πέντε σχέδια για τρομοκρατικές επιθέσεις εντός Βρετανίας. Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού υπάρχει πάντα ο φόβος ότι Βρετανοί τζιχαντιστές, που επιστρέφουν στη χώρα, θα μπορούσαν να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.
 
Η Τουρκία στο πλευρό των ΗΠΑ κατά του ISIS

Τη δέσμευσή του να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την 4ωρη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει τη συνεργασία του με τις ΗΠΑ για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών και της δράσης τους σε Ιράκ και Συρία, καθώς η Τουρκία ανήκει πλέον στον διεθνή συνασπισμό που μάχεται κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά μέχρι στιγμής ο ρόλος της δεν έχει καθοριστεί.
Κατά τη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρθηκε και στη μετατόπιση της εξουσίας στη Συρία μακριά από τα χέρια του Μπασάρ αλ Ασαντ και την ενίσχυση της αντιπολίτευσης, καθώς στην πραγματικότητα η Τουρκία θέλει ο αγώνας κατά των τζιχαντιστών να συνδεθεί με την αποδυνάμωση του καθεστώτος Ασαντ.
 
Η συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν ήταν η πρώτη μετά την πολύκροτη ομιλία του αντιπροέδρου των ΗΠΑ στο Χάρβαρντ τον Οκτώβριο, κατά την οποία επέκρινε την Τουρκία για «τη συμβολή της στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους».
Εξάλλου, Τούρκοι στρατιώτες εκπαιδεύουν Κούρδους μαχητές Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ, ενώ λέγεται ότι θα εκπαιδεύσουν και μια νέα μονάδα του ιρακινού στρατού στη Βαγδάτη, στο πλαίσιο της συνεισφοράς της χώρας στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.