Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Σαρώνουν το λεκανοπέδιο πράκτορες με κέντρα υποκλοπών

Υπόθεση κατασκοπείας στη Βάρκιζα Αττικής
Οκτώ χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η δικαιοσύνη εντόπισε κεραία, πιθανότατα εκπομπής, σε περιοχή των νοτίων προαστίων και πιο συγκεκριμένα στη Βάρκιζα.
 Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, παρά τις αλλεπάλληλες επιχειρήσεις των ελληνικών αρχών που έχουν προηγηθεί όλα αυτά τα χρόνια, μόλις στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 έφθασε έγκυρη πληροφορία, η οποία έδινε το ακριβές κτίσμα στο οποίο είχε τοποθετηθεί η κεραία από τους γνωστούς πλέον δράστες των υποκλοπών, αφού ήδη έχει ασκηθεί και η σχετική δίωξη για κατασκοπεία εναντίον του ελληνικής καταγωγής, Αμερικανού Γούλιαμ Μπ.
Η κεραία και η πολυκατοικία
Από το 2009 είχαν φθάσει πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ότι στα νότια προάστια υπήρχε κέντρο όπου γινόταν και συλλογή πληροφοριών για τις κινήσεις Ελλήνων πολιτών και πολιτικών αλλά και εκπομπή στοιχείων. Τότε όμως είχε δοθεί μόνο το τρίγωνο όπου λειτουργούσε αυτό το παράνομο κέντρο και όχι η ακριβής διεύθυνση.
Τα στοιχεία, μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο, διαβιβάστηκαν στον μετέπειτα ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο οποίος τα αξιοποίησε, αφού έκανε και επιχειρήσεις στην επίμαχη περιοχή, χωρίς πάντως να καταφέρει να εντοπίσει το συγκεκριμένο κτίριο.
Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο κατάφερε να δεχτεί έγκυρη πληροφορία για την ακριβή διεύθυνση του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες διακριτικές επισκέψεις στον χώρο, πρόκειται για πολυκατοικία με ιδιοκτησίες αρκετών Ελληνοαμερικανών. Το ποιος τοποθέτησε την κεραία, η οποία έχει απομείνει, θα εξακριβωθεί όταν γίνει η επίσημη επιχείρηση και κληθούν οι ιδιοκτήτες του κτίσματος.
Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν έως σήμερα, στο ίδιο σημείο λειτουργούσε παλιά και δεύτερη κεραία, η οποία, όπως εκτιμάται, ήταν υποδοχής πληροφοριών. Η επιχείρηση με τεχνικούς και στελέχη της ΑΔΑΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύντομα, θα δείξει και το κρίσιμο θέμα.
Ο Γουίλιαμ και οι άλλοι
Στο μεταξύ, σε κρίσιμο σημείο φαίνεται ότι είναι η ανάκριση για την υπόθεση των υποκλοπών, το σχέδιο "Πυθία", αλλά και την άλλου είδους λειτουργία περίεργων πρωταγωνιστών λόμπι που είχαν διεισδύσει ακόμα και σε γραφεία ανώτατων αξιωματούχων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον 65χρονο Γούλιαμ Μπ, μέλος της CIA και διπλωματικό κατά δήλωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχουν εντοπιστεί και άλλοι δύο τεχνικοί, υπάλληλοι της πρεσβείας, οι οποίοι επίσης είχαν διπλωματική ασυλία και είναι άγνωστο αν υπηρετούν στην Αθήνα ακόμα.
Παρότι ο κύριος εμπλεκόμενος είχε δηλώσει ότι ήταν αυτός που είχε αγοράσει τα τρία καρτοκινητά, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τις παρακολουθήσεις από κατάστημα της Ακτής Μιαούλη με ψευδώνυμο Πέτρου και μάλιστα είχε επικοινωνήσει με τον ανακριτή Φούκα, τελικά δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί, πιθανότατα με παραίνεση των αμερικανικών αρχών.