Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Ουσιαστικά επιβεβαιώνει τα σενάρια περι κατάρριψης του προεδρικού αεροπλάνου που μετέφερε τον Πούτιν

Κολομόισκι: Στόχος των Ουκρανών στρατιωτών ήταν άλλο αεροσκάφος και όχι το Boeing-777
Ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντνεπροπετρόβσκ της Ουκρανίας, μεγιστάνας Ίγκορ Κολομόισκι στη συζήτηση με τον pranker (τηλεφωνικό καταστροφέα) από τη Ρωσία παραδέχτηκε ότι στόχος των Ουκρανών στρατιωτών ήταν άλλη πτήση και όχι το Boeing-777 της αεροπορικής εταιρίας Malaysia Airlines,
μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Lifenews στη διάθεση του οποίου βρέθηκαν η ήχο- και βιντεογραφήσεις των συζητήσεων.
Αφού αποκάλεσε την συντριβή του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Malaysia Airlines κοντά στο Ντονέτσκ «βλακεία» και «καθαρή σύμπτωση», ο Κολομόισκι διευκρίνισε ότι «κανένας δεν ήθελε να το καταρρίψει».
Όπως είπε, «πυροβόλησαν το ένα και πέτυχαν το άλλο», «αφού ξέρεις, τυχαίνει όταν τα σοβαρά πράγματα κατά λάθος βρίσκονται σε λάθος χέρια και ως αποτέλεσμα έχουμε μια σκέτη βλακεία», πρόσθεσε ο Κολομόισκι. Στη συζήτηση δεν διευκρινίζεται για ποια «σοβαρά πράγματα» και σε ποιανού «λάθος χέρια» πρόκειται.

Υπενθυμίζουμε ότι την εκδοχή, ότι το μαλαισιανό Boeing-777 συνετρίβη κατά λάθος αντί για τη ρωσική πτήση νούμερο ένα, έχει εκφωνήσει το «Πρώτο κανάλι» στον αέρα στις 18 Ιουλίου, μία μέρα μετά τη συντριβή του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή που εξέφρασε μια ανώνυμη πηγή στην εταιρία Rosaviacia, το αεροσκάφος του Προέδρου της Ρωσίας στο οποίο επέβαινε ο Βλαδίμιρ Πούτιν, και το επιβατηγό Boeing περνούσαν από το ίδιο σημείο στον ουρανό με ελάχιστη χρονική διαφορά.

Οι διαδρομές τους διασταυρώθηκαν στην περιοχή της Βαρσοβίας στο ύψος των 10 χιλιάδων 100 μέτρων. Το αεροσκάφος νούμερο ένα βρέθηκε εκεί στις 16:21 ώρα Μόσχας, ενώ το μαλαισιανό λίγο νωρίτερα, στις 15:44.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, σε μεγάλη απόσταση είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς τα αεροσκάφη, αφού τα μεγέθη και το σχήμα τους μοιάζουν, ενώ τα χρώματα από μακριά φαίνονται σχεδόν ίδια.