Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δεν θέλουν σταθερή κυβέρνηση στην Αίγυπτο απο την στιγμή που δεν υποκύπτει στην Νέα Τάξη.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, δήλωσε το Σάββατο ότι η επίθεση που έλαβε χώρα στη χερσόνησο του Σινά, με αποτέλεσμα το θάνατο 30 Αιγυπτίων στρατιτών «ήταν μια πράξη που χρηματοδοτήθηκε από ξένους» και υποσχέθηκε ότι θα λάβει δραστικά μέτρα εναντίον  των τρομοκρατών.
Μιλώντας στο εθνικό  τηλεοπτικό πρόγραμμα της χώρας, ο αλ Σίσι,
  κατά τη διάρκεια της κηδείας των στρατιωτών είπε ότι «υπάρχουν ξένες δυνάμεις που θέλουν να σπάσουν την άμυνα της Αιγύπτου», χωρίς να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. 
Υποσχέθηκε ότι θα λάβει δραστικά μέτρα για να ξεριζώσει τους τρομοκράτες (ισλαμιστές) και ανέφερε ότι η Αίγυπτος έχει εμπλακεί «σε έναν εκτενή» πόλεμο που θα κρατήσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
«Υπάρχει μια μεγάλη συνωμοσία εναντίον μας», δήλωσε ενώ ήταν περιτριγυρισμένος από τους διοικητές του αιγυπτιακού στρατού στην κηδεία.
Οι 30 Αιγύπτιοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στη χερσόνησο του Σινά από μια σύνθετη επίθεση σε σημείο ελέγχου του αιγυπτιακού στρατού την Παρασκευή. Εξερράγη αυτοκίνητο με εκρηκτικά που πυροδοτήθηκε από έναν εισβολέα αυτοκτονίας, ενώ είχαν τοποθετηθεί βόμβες κατά μήκος του δρόμου στοχεύοντας τους διασώστες.
Η Αίγυπτος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επέβαλε από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί, απαγόρευση κυκλοφορίας στο τμήμα εκείνο της χερσονήσου του Σινά, όπου έγινε η πιο θανατηφόρα επίθεση εναντίον του στρατού τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο αλ Σίσι δήλωσε ότι σκοπός της επίθεσης ήταν να ‘σπάσουν τη θέληση της Αιγύπτου και των Αιγυπτίων στην πρόοδο καθώς και το ηθικό του αιγυπτιακού στρατού, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πυλώνες της χώρας».
Η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει κατηγορήσει για ένα μεγάλο μέρος της βίας στη χώρα τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία εντάχθηκε στη μαύρη λίστα ως τρομοκρατική οργάνωση, πέρυσι.
Η Αδελφότητα, καταδίκασε την επίθεση στο Σινά και αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, σύμφωνα με τη  σαουδική  ‘αραβικές ειδήσεις’.
 
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr