Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Η Τουρκία έχει δώσει πολλά με τις υπηρεσίες της σε Ε.Ε και Η.Π.Α- Ισραήλ. Κοινή γραμμή όλων η ανατροπή του Άσαντ και 'τα δώρα' της Μεσογείου έρχονται!

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θέτει η Τουρκία, προκειμένου να ενταχθεί στην αμερικανική επιχείρηση κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.
«Υπάρχουν τρεις ομάδες που (η Τουρκία) δεν θέλει να βλέπει κατά μήκος των συνόρων της:  Το καθεστώς του Άσαντ, το ‘Ισλαμικό Κράτος’ και το εκτός νόμου Κουρδικό Εργατικό Κόμμα», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή και στις συγκρούσεις μεταξύ του ‘Ισλαμικού Κράτους’ και του PKK.
Με μήκος κοινών συνόρων 900 χιλιομέτρων με τη Συρία, η Τουρκία είναι η πλησιέστερη χώρα στην τρέχουσα μάχη μεταξύ των κουρδικών ομάδων και των τζιχαντιστών που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος της Συρίας και του Ιράκ.
Ο Νταβούτογλου ισχυρίσθηκε ότι μόνο  η καταπολέμηση του ‘ΙΚ’ δεν είναι αρκετή, γιατί το χάος δημιουργείται από τις δεκάδες τρομοκρατικές οργανώσεις.
Πρόσθεσε,ακόμη, ότι το κουρδικό κόμμα της Συρίας, PYD, είναι πτέρυγα του εκτός νόμου PKK της Τουρκίας και το χαρακτήρισε ως τρομοκρατική οργάνωση και ισχυρίστηκε ότι η ανάδειξή του προέκυψε από τη μακρά συνεχιζόμενη κρίση στην περιοχή, όπου οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αναπτυχθεί και εξαπλωθεί, λόγω του κενού εξουσίας που απορρέει από το καθεστώς του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.
«Η σωτηρία της πόλης Κομπάνι είναι πολύ σημαντική, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κομπάνη είναι απλά, ένα αποτέλεσμα μιας μεγαλύτερης και πιο εκτεταμένης κρίσης στη Συρία», δήλωσε ο Νταβούτογλου καλώντας για μια ευρεία στρατηγική, όπως σημειώνει η Σαμπάχ.
Επανέλαβε ότι οι μάχες στην πόλη Κομπάνι άρχισαν μόλις πριν από λίγους μήνες, αλλά ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία βρίσκεται σε εξέλιξη τα  τρία τελευταία χρόνια και παραδέχθηκε ότι η  Κομπάνι έγινε στη Δύση, σύμβολο του αγώνα κατά του ‘ΙΚ’ και της τρομοκρατίας στη Συρία.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr