Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: "Υπάρχουν ακραίοι ισλαμιστές στην Ελλάδα"

Την ύπαρξη ακραίων ισλαμιστών και στη χώρα μας φέρεται να επιβεβαίωσε εμμέσως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη στιγμή που έχει κινητοποιηθεί η ΕΥΠ για την παρακολούθηση συγκεκριμένων ανθρώπων οι οποίοι πιθανόν να σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών απαντώντας σε ερώτηση του ant1news.gr "η χώρα μας χρησιμοποιείται ως πέρασμα των δυτικών-μαχητών του Ισλαμικού στρατού προς τις χώρες της Μέσης Ανατολής".
Η είδηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το defencenet.gr που πρώτο έχει αποκαλύψει την ύψωση της σημαίας του "Ισλαμικούς Κράτους" κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό της Θήβας
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι υπάρχουν και Έλληνες στις τάξεις των περίπου δύο χιλιάδων δυτικών που έχουν ενταχθεί στους τζιχαντιστές.
Το State Department επαναλαμβάνει την ανησυχία του για το γεγονός ότι αρκετοί από τους μαχητές του Ισλαμικού Στρατού έχουν περάσει τα σύνορα του Ιράκ και της Συρίας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται για θέμα που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 15.000 ξένοι, εκ των οποίων τουλάχιστον οι 2.000 προέρχονται από χώρες της Δύσης, είναι πιθανό να μάχονται στο πλευρό των ισλαμιστών σε Συρία και Ιράκ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr