Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Στον αιφνιδιασμό ποντάρουν οι εχθροί του Άσαντ. Μια καταδρομική επιχείρηση εναντίον του με πρόσχημα τους τζιχαντιστές, διοτι δεν έγιναν όλοι ξαφνικά φίλοι του...

Ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση οι Τούρκοι στη Συρία;
Επιθεώρηση των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία πραγματοποίησε ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΣ, στρατηγός Ακάρ, καθώς μια τουρκική εισβολή στην Συρία, δεν είναι πλέον απίθανη, αν οι ΗΠΑ υποκύψουν στους τουρκικούς εκβιασμούς.
Η Τουρκία έχει ενισχύσει, εδώ και καιρό, τις δυνάμεις της στα σύνορα με την Συρία, υπό το πρόσχημα του ελέγχου των χιλιάδων προσφύγων που έχουν καταφύγει στα εδάφη της, θύματα του πολέμου που η ίδια ξεκίνησε.
Ο Τούρκος στρατηγός ζήτησε να ενημερωθεί επί των δυνατοτήτων τακτικής ευκινησίας των στα σύνορα ευρισκόμενων τουρκικών δυνάμεων, σημάδι ότι κάτι ετοιμάζεται.
Αν και ο πρόεδρος Ερντογάν άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, η επίσημη τουρκική γραμμή εκφράστηκε από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας, οι οποίοι είπαν, ουσιαστικά, ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών, μόνο αν κρίνει ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της, ζητώντας ως βασικό αντάλλαγμα από τις ΗΠΑ την ανατροπή Άσαντ.
Η Μόσχα ακούει άραγε; Ή εγκατέλειψε τη Συρία μη μπορώντας να προσφέρει κάτι ουσιαστικό; Ρωτάμε, διότι πολλοί προέβλεπαν στην Ελλάδα μέχρι και εμπλοκή ρωσικών στρατευμάτων για τα «μάτια» του Μπασάρ Αλ Άσαντ…