Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Μετά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο 'έσκασαν' και οι πρώτες αποκαλύψεις. Απο έναν μέχρι χτές, έγιναν επτα και έπεται συνέχεια..

Επτά ισλαμιστές παρακολουθεί η ΕΛ.ΑΣ για συμμετοχή στην ISIS
Τουλάχιστον 7 ισλαμιστές έχει υπό παρακολούθηση η ΕΛ.ΑΣ οι οποίοι σχετίζονται με την ISIS και έχουν επιχειρήσει να ταξιδέψουν στη Συρία, οι πέντε εκ των οποίων ανεπιτυχώς για να πολεμήσουν με την τρομοκρατική οργάνωση. Και οι επτά είναι αραβικής καταγωγής οι οποίοι βέβαια ήρθαν στη χώρα ως «πρόσφυγες» και «οικονομικοί» ή «παράτυποι» μετανάστες.
Οι έρευνες γίνονται  παρά την ανακοίνωσή της ΕΛ.ΑΣ στην οποία διαψεύδει τα περί εκπαίδευσης τους στην Ελλάδα.
Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αρνούνται ότι υπάρχουν πυρήνες εξτρεμιστών στην Ελλάδα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται επτά άτομα  (σ.σ. δηλαδή τα επτά άτομα δεν συνιστούν πυρήνα;) που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή ή πρόθεση συμμετοχής στον «αγώνα» των ισλαμιστών. Και οι επτά φέρονται να θέλουν να ταξιδέψουν στη Συρία, ενώ πέντε εξ αυτών το επιχείρησαν χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τουλάχιστον δύο άτομα που βρίσκονταν στην Ελλάδα και μετέβησαν στη Συρία έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις, ενώ άλλη μία γυναίκα δεν έχει επιστρέψει εδώ και δύο μήνες.
Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά προκύπτει παρουσία ατόμου που φέρει ελληνικό διαβατήριο που να δραστηριοποιείται στους κόλπους της οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές αρχές έχουν συγκεντρώσει στοιχεία από τη CIA και άλλες μυστικές υπηρεσίες, κατά τις οποίες ένας 27χρονος (πήρε την ιθαγένεια το 2001, οπότε πιθανότατα πρόκειται για πρώην λαθρομετανάστη που «ελληνοποιήθηκε») βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο σε στρατόπεδο ισλαμιστών στη Συρία και φέρεται να πολεμά για την ISIS.
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται μάλιστα και η συριακής καταγωγής μητέρα του, η οποία φέρεται να κάνει «φανατικές» αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη δράση του ISIS, από την πατρίδα της όπου πλέον βρίσκεται. Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο να ήταν εκείνη που τον «στρατολόγησε» στις τάξεις του ISIS.
Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας η Αθήνα φέρεται να χαρακτηρίζεται από Αμερικανούς αξιωματούχους ως "κέντρο προσηλυτισμού ισλαμιστών" , ενώ ανησυχία υπάρχει και για περιπτώσεις αυτών που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα.
Όλα αυτά βέβαια στο πλαίσιο της ανύπαρκτης αποτρεπτικής πολιτικής εισόδου στη χώρα λαθρομεταναστών αλλά και φυσικά της ανυπαρξίας απελάσεων.
Τμήμα ειδήσεων dewfencenet.gr