Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιός θα υπογράψει για την ανέγερση του Τζαμιού στο Βοτανικό; Ψάχνουν στα κρυφά τζαμιά για τζιχαντιστές!

Η Αστυνομία τρέμει πιθανό προσηλυτισμό! Σήμα από τη CIA για μυστική αποστολή εννέα ισλαμιστών σε ευρωπαϊκό έδαφος
Υπό στενή (αστυνομική) παρακολούθηση είναι δεκάδες αυτοσχέδια τζαμιά, τόσο στην Αθήνα όσο και στην περιφέρεια, καθώς στις αρμόδιες υπηρεσίες (σε ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ) φτάνουν το τελευταίο διάστημα πληροφορίες για πιθανό προσηλυτισμό τζιχαντιστών μέσα σε αυτούς τους χώρους.
Στο μικροσκόπιο των ελληνικών ειδικών υπηρεσιών βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 50 λατρευτικοί χώροι σουνιτών και κατόπιν κατάρτισης ειδικού σχεδίου οι Αρχές καταγράφουν καθημερινά και με διακριτικότητα τα πρόσωπα που μπαινοβγαίνουν στα αυτοσχέδια τζαμιά, αλλά και τις κινήσεις των περισσοτέρων και εκτός των λατρευτικών χώρων.
 Εφυγαν έξι ύποπτοι
Στο μεταξύ, με τις ελληνικές Αρχές να παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση, οι έξι από τους επτά αλλοδαπούς συριακής καταγωγής που είχε εντοπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να στέλνουν μηνύματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε συγγενείς τους στη Συρία, εκδηλώνοντας την επιθυμία «να πολεμήσουν για την πατρίδα», έχουν ήδη φύγει από την Ελλάδα με προορισμό τη χώρα τους.

Ελληνες αστυνομικοί πραγματοποίησαν το τελευταίο διάστημα έλεγχο στους καταλόγους του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» και διαπίστωσαν ότι πράγματι οι έξι ύποπτοι εγκατέλειψαν τη χώρα μας, ωστόσο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν εάν οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από την Ελλάδα για να πολεμήσουν στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους ή στον τακτικό συριακό στρατό, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις μουσουλμάνων που ταξίδεψαν για να ενισχύσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Να σημειωθεί ότι η CIA έστειλε σήμα σε ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες -ανάμεσά τους και στην ελληνική- με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες εννέα τζιχαντιστών, οι οποίοι φέρεται ότι εγκατέλειψαν τις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους για να πάρουν μέρος σε ειδική αποστολή διείσδυσης στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, η Κυπριακή Αστυνομία χθες το πρωί εισέβαλε σε διαμέρισμα, στο οποίο διέμενε Σύρος υπήκοος, στη Λεμεσό, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει στενές επαφές με το Ισλαμικό Κράτος, ωστόσο δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως εάν στο διαμέρισμα βρέθηκε κάτι ύποπτο.