Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

212 ευρώ μισθός για μια χώρα που βίωσε τον πόλεμος εντός ευρωπαίκού εδάφους. Άραγε που οδηγούν την Ελλάδα ''χωρίς πόλεμο''

Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα στη Σερβία, που είναι μεγαλύτεροι από 25.000 δηνάρια (212 ευρώ) θα μειωθούν από 10 έως 10,5 τοις εκατό. Οι μισθοί που είναι μεγαλύτεροι από 100.000 δηνάρια (847 ευρω) που λαμβάνουν περίπου 31.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν στο επίπεδο της φορολογικής αλληλεγγύης που είναι στο 20 τοις εκατό.
Οι μειώσεις έχουν τη μέριμνα της προστασίας για το 62,5 τοις εκατό των συνταξιούχων οι οποίοι έχουν εισόδημα μέχρι 25 χιλιάδες δηνάρια.
Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σερβίας, χθες, Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου το εθνικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι.
Παρουσιάζοντας τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης, ο Βούτσιτς δήλωσε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει την πιο γενναία πολιτική κίνηση στην πρόσφατη ιστορία της Σερβίας. Συγχρόνως ανήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση της παραοικονομίας, κατάργηση δημοσίων διευθύνσεων, κατάργηση επιδοτήσεων σε ορισμένες εταιρείες καθώς και ενθάρρυνση του ιδιωτικού τομέα.
«Οπωσδήποτε τα μέτρα δεν προσβλέπουν στην απόκτηση συμπάθειας ή ψήφων των πολιτών της Σερβίας, ωστόσο, επιδιώκουν την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος για το λαό μας και κυρίως για τα παιδιά μας», είπε ο Βούτσιτς.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr