Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Τζιχαντιστές απο την καρδιά της Ευρώπης

Σοκαριστικό: Ενας 13χρονος δηλώνει φανατικός τζιχαντιστής και φωτογραφίζεται με ένα Καλάσνικοφ [εικόνες]
Κρατώντας με περισσή υπερηφάνεια ένα Καλάσνικοφ στο χέρι και ντυμένος σαν έτοιμος από καιρό για να ριχτεί στη μάχη, ο 13χρονος Γιουνές Αμπααούν από το Βέλγιο, θεωρείται αυτή τη στιγμή ο νεότερος μαχητής των τζιχαντιστών.
Το συγκεκριμένο παιδί ακολούθησε το παράδειγμα το αδερφού του και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πυρός στα εδάφη της Συρίας. Είναι ενταγμένος σε ένα παρακλάδι της οργάνωσης που στρατολογεί μικρά παιδιά από όλο τον κόσμο.

Πριν από λίγο καιρό ο 7χρονος γιος του τζιχαντιστή Καλέντ Σαρούφ είχε φωτογραφηθεί κρατώντας το κομμένο κεφάλι ενός θύματος και είχε προκαλέσει παγκόσμιο αποτροπιασμό.
Οι πληροφορίες για τον Γιουνές αναφέρουν πως πέρασε στη Συρία πριν από ένα χρόνο, μαζί με τον 27χρονο αδερφό του. Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί από τους Ευρωπαίους τζιχαντιστές προέρχονται από το Βέλγιο, όπως και από τη Βρετανία.
Τα βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια είναι παιδιά ενός Μαροκινού ιδιοκτήτη καταστήματος με το όνομα Ομάρ που ζει στο Βέλγιο εδώ και 40 χρόνια.


Ο αδερφός του 13χρονου, επίσης τζιχαντιστής μαχητής στη Συρία 


Πηγή: Σοκαριστικό: Ενας 13χρονος δηλώνει φανατικός τζιχαντιστής και φωτογραφίζεται με ένα Καλάσνικοφ [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/167540#ixzz3B7w4uW9M