Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Σε έναν επικίνδυνο αναβρασμό του Ισλάμ, η κυβέρνηση προχωρά σε μία παράτολμη ενέργεια ανεγέρσεως του Τζαμιού στο Βοτανικό

Σκόπια: Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει αρμοδιότητα ελέγχου σε τζαμιά
Η αστυνομία δεν έχει αρμοδιότητα να εξετάσει κατά πόσο τα τζαμιά βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας- ΙΘΚ.
Αυτό δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών  Γκορντάνα Γιανκουλόσκα,  απαντώντας στον επικεφαλής της ΙΘΚ, μετά από καταγγελίες ότι η αστυνομία παρέλειψε να ενεργήσει με βάση τις πληροφορίες που έχει για τον πλήρη έλεγχο των δύο τζαμιών στα Σκόπια, που φέρονται να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών.
Η Γιανκουλόσκα επεσήμανε ότι οι δηλώσεις του επικεφαλής της ΙΘΚ, Σουλεϊμάν Ρετζέπι, έγιναν για την προβολή του και των προσωπικών φιλοδοξιών του.
Η υπουργός τόνισε για άλλη μια φορά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ότι η νομοθεσία σε αυτήν τη χώρα δεν είναι αρκετά ισχυρή όταν πρόκειται για μετάβαση πολιτών της χώρας σε πολεμικά πεδία στο εξωτερικό.
Εξέφρασε τη θέση ότι πρέπει να υιοθετηθεί ένας νέος νόμος που θα καθορίζει τη δράση αυτή ως ποινικό αδίκημα με αυστηρές ποινές, όχι μόνο για εκείνους που παρακινούν άτομα μέσα από τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό, για πόλεμο τζιχάντ, αλλά και για εκείνους που μεταβαίνουν για το σκοπό αυτόν, σε χώρες όπως η Συρία και το Ιράκ.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, επτά πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους έχουν σκοτωθεί στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι δύο τζαμιά στην πόλη των Σκοπίων, δεν είναι υπό την δικαιοδοσία της  Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας και σύμφωνα με ορισμένους πολίτες στα τζαμιά αυτά οι (Αλβανοί) πιστοί προσεύχονται με έναν τρόπο που δεν έχουν ξαναδεί στα θρησκευτικά τους κτήρια, σημειώνει το δημοσίευμα της τηλεόρασης Άλφα των Σκοπίων.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr