Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Περιμένοντας το 'μπάμ' των Ισλαμιστών

Κοσσυφοπέδιο: Υπό έρευνα η Ισλαμική Κοινότητα λόγω μυστικής χρηματοδότησης
Πρίστινα.
Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ξεκίνησε έρευνα εναντίον του επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας του Κοσσυφοπεδίου Ναΐμ Τερνάβα, λόγω χρηματοδότησης από αμφισβητήσιμες πηγές και το διορισμό σε θέσεις ιμάμηδων ύποπτων ατόμων.
Σε επιχείρηση της αστυνομίας, πολλοί ιμάμηδες τεμενών από το Πρίζρεν, Κατσανίκ, Στρατηγού Γιάνκοβιτς και Ντραγκάς, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία για ανάκριση.
Στο Κοσσυφοπέδιο συνελήφθη χθες ένας από τους κύριους εμπνευστές της τζιχάντ στη χώρα, ο ιμάμης του τζαμιού  στο Γκνιλάνε, ο Ζεκίρα Καζίμι. Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, την περασμένη εβδομάδα συνέλαβε πάνω από 30 άτομα ύποπτα για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση του «Ισλαμικού Κράτους» και του «Μετώπου αλ Νούσρα» στη Συρία.
Οι Κοσοβάροι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των υπόπτων για τρομοκρατία στο Κοσσυφοπέδιο, ανήλθε στα 96 άτομα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
 
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr