Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Η Τουρκία παρέχει μυστικά δεδομένα στο Ισραήλ

«Το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης – AKP,  το οποίο ανακοινώνει σε κάθε ευκαιρία ότι «καταδικάζει» το Ισραήλ και την εκστρατεία βομβαρδισμών εναντίον της Γάζας, στην πραγματικότητας υποστηρίζει εμμέσως το Ισραήλ με προληπτικές μυστικές πληροφορίες που λαμβάνονται από τη βάση στο Kürecik της Malatya, στην Τουρκία», σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.Παρά τις προσπάθειες του AKP να καλύψει την αλήθεια, έγινε επιτέλους κατανοητό ότι η κύρια λειτουργία της βάσης ραντάρ των ΗΠΑ στο Kürecik στην επαρχία Malatya της Τουρκίας, είναι η εξυπηρέτηση του συστήματος αεράμυνας του Ισραήλ «Iron Dome».

 Σύμφωνα με τον συντάκτη της Jerusalem Post,  Yaakov Katz,  το σύστημα έχει σχεδιασθεί για να παρεμποδίζει και να καταστρέφει πυραύλους μικρού βεληνεκούς και βλήματα πυροβολικού που ρίχνονται από απόσταση 4  έως 70  χιλιομέτρων και των οποίων η τροχιά τους κατευθύνονται προς πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Επίσης, το Defense News, σημειώνει ότι  η βάση ραντάρ An/Tpy-2  που πρόσφατα αναπτύχθηκε στο Kürecik στην τουρκική βάση της πολεμικής αεροπορίας είναι  το ένα του διπλού συστήματος που λειτουργεί στην έρημο Νεγκέβ του Ισραήλ.
Σημειώνεται ακόμη, ενώ η Τουρκία «καταδικάζει» το Ισραήλ για την εκστρατεία των βομβαρδισμών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, συγχρόνως υποστηρίζει το εβραϊκό κράτος με καύσιμα αεριωθουμένων  που μεταφέρθηκαν από το Dörtyol της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας στις ισραηλινές ακτές.
Η τουρκική υποστήριξη, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αφού όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα το Ισραήλ λαμβάνει πληροφορίες προκειμένου να επιτεθεί στους Παλαιστίνιους από τη βάση ραντάρ του Kürecik της κεντρικής Τουρκίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ραντάρ στο Kürecik χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Γάζα, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ, μαζί με την πυραυλική ασπίδα και απάντηση στην πιθανότητα ότι το Ιράν θα μπορούσε να εμπλακεί στις μάχες.
Τα δεδομένα που λαμβάνονται από το ραντάρ του Kürecik καλύπτουν το φάσμα της Γάζας και χρησιμοποιήθηκαν από το ισραηλινό αμυντικό σύστημα αεράμυνας για να αποτρέψει τις πυραυλικές επιθέσεις των Παλαιστινίων.


--