Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Πόσο υπερήφανες είναι οι Ελληνικές Ε.Δ με τους συμμάχους της... τους κατα συρροή δολοφόνους του παλαιστινιακού λαού;

  Η Γάζα… λούζεται με αίμα κάθε μέρα. Οι βομβαρδισμοί δεν έχουν τέλος, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνεχώς και μάλιστα με ανησυχητικούς ρυθμούς, έχοντας φτάσει ήδη τους 583 και οι τραυματίες τους 3.640, μετά από 14 ημέρες ισραηλινών επιχειρήσεων και συγκρούσεων με τη Χαμάς.
Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί έχασαν τη ζωή τους επτά Παλαιστίνιοι –ανάμεσα τους μια πενταμελής οικογένεια. Χθες τουλάχιστον 55 (Παλαιστίνιοι), εκ των οποίων το ένα τρίτο παιδιά, έχασαν χθες τη ζωή τους.
Παράλληλα, 68 νεκροί ανασύρθηκαν χθες από τα συντρίμμια των βομβαρδισμών της Κυριακής, με τους Παλαιστινίους να θρηνούν συνεχώς όλο και περισσότερα θύματα. Την ίδια ώρα, η διεθνής κοινότητα… προσπαθεί. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός. Απ’ την άλλη, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Ισραήλ να κάνει «ακόμη περισσότερα βήματα» για την προστασία των αμάχων.
Με τη βία να μην έχει τελειωμό, στόχος έγινε χθες και νοσοκομείο, όπου πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. Οι γιατροί καταγγέλλουν ότι δεν κατάφεραν να απομακρύνουν ασθενείς με ασθενοφόρα διότι δέχθηκαν πυρά από τους Ισραηλινούς. Είναι το τέταρτο νοσοκομείο που γίνεται στόχος βομβαρδισμών.
Απώλειες έχουν και οι Ισραηλινοί βέβαια, οι οποίες αυξήθηκαν χθες κατά 9 στρατιώτες. Ο αριθμός των θυμάτων της έτερης πλευράς λοιπόν, έχει φτάσει τους 20 μέσα σε δύο μέρες –καθώς 13 σκοτώθηκαν την Κυριακή, στην πλέον μαύρη ημέρα για τον ισραηλινό στρατό από τον πόλεμο του Λιβάνου, το 2006. Συνολικά από την αρχή της επιχείρησης έχουν σκοτωθεί 29 Ισραηλινοί, εκ των οποίων οι 25 στρατιώτες και οι 2 πολίτες.
«Έχουμε έντονες ανησυχίες για την αύξηση του αριθμού των νεκρών Παλαιστινίων αμάχων και για τις απώλειες ζωών Ισραηλινών και γι’ αυτό πρέπει τώρα να εστιάσουμε και εμείς και η διεθνής κοινότητα στην επίτευξη εκεχειρίας» ήταν τα λόγια του Μπαράκ Ομπάμα χθες, οπότε και ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μετέβη για τον σκοπό αυτό στο Κάιρο. Εκεί και με τη σύμπραξη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν θα προσπαθήσουν να επιτύχουν κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς
Η Χαμάς, που διοικεί τη Λωρίδα της Γάζας, δεν κάνει πίσω, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί εκεχειρία αν στους όρους της δεν περιλαμβάνεται η άρση του αποκλεισμού της στενής λωρίδας γης, στην οποία συνωστίζονται 1,7 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Στην αντίπερα όχθη, είπε ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ Γκιλάντ Ερντάν εξήγησε ότι «δεν είναι τώρα ώρα να μιλήσουμε για εκεχειρία». «Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αποστολή και η αποστολή δεν μπορεί να τελειώσει αν δεν απομακρυνθεί ο κίνδυνος των σηράγγων». Δύο ομάδες Παλαιστινίων πέρασαν χθες μέσω σήραγγας στο Ισραήλ. Φορώντας στολές Ισραηλινών στρατιωτών εξαπέλυσαν ρουκέτα εναντίον στρατιωτικού τζιπ.
Κι όλα αυτά, την ώρα που ο επικεφαλής της Χαμάς, Χαλέντ Μεσάαλ, και ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, συναντήθηκαν χθες στην Ντόχα του Κατάρ. Η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ τους ανέφερε ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να συζητηθεί η άρση του αποκλεισμού της Γάζας στις διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr