Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Μηδενική η αξία της ανθρώπινης ζωής στην φοβερότερη προπαγάνδα όλων των εποχών!

Λίγες ημέρες μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας της Μαλαισίας, στην Ανατολική Ουκρανία, οι Δυτικοί πολιτικοί και τα μέσα ενημέρωσης έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να αποσπάσουν από την καταστροφή αυτή, τα μέγιστα δυνατά οφέλη μέσα από μια προπαγάνδα.
Είπαν αμέσως ότι σίγουρα από πίσω είναι η Ρωσία, είναι ο Πούτιν. Ο πρόεδρος Ομπάμα οργάνωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία είπε (πριν από την έρευνα) ότι υπεύθυνοι είναι για ό, τι συνέβη οι ρωσόφιλοι αντάρτες.
Η εκπρόσωπός του, Samantha Power, στον ΟΗΕ, έκανε το ίδιο στο Συμβούλιο Ασφαλείας- την επομένη κιόλας ημέρα μετά την συντριβή!
Η δυτική προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης με βιαστικές  επανειλημμένες δηλώσεις από τις αρχές του συμβάντος συνεχίζεται, ενώ υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να αναφέρουν και, όμως,  δεν το πράττουν.
Δεν αναφέρουν ότι η κρίση στην Ουκρανία ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η ΕΕ και η ΗΠΑ υποστήριζαν τους διαδηλωτές που συνωμότησαν, για την ανατροπή του νόμιμα εκλεγμένου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς.
Χωρίς τη χρηματοδότηση των Ηνωμένων Πολιτειών για την «αλλαγή του καθεστώτος» ήταν απίθανο να συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις και να σκοτωθούν εκατοντάδες άνθρωποι. 
Ναι, και η πτώση του ‘Boeing’ της Μαλαισίας δεν θα είχε συμβεί.
Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από ρωσικά πυραυλικά συστήματα που –όπως υποστηρίζεται έχουν οι αυτονομιστές. Ωστόσο, δεν λένε τίποτε που η ουκρανική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα ίδια ακριβώς όπλα, ρωσικής κατασκευής.

Δεν αναφέρουν οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ τα γεγονότα που δημιούργησε η πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, καθώς από τον Ιούνιο, έχουν σκοτωθεί 250 άνθρωποι στην αποσχισθείσα περιοχή του Λουγκάνσκ.
Όπως πολλοί, έως 20 άτομα, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό στο κέντρο της πόλης την ημέρα της συντριβής του αεροσκάφους της Μαλαισίας!

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες και δεν είναι θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Οι Ρωσόφιλοι σκότωσαν επίσης έναν μοναδικό Ουκρανό και δεν το λένε ότι οι αυτονομιστές κτυπούν κυρίως σε στρατιωτικούς και όχι αστικούς στόχους.
Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες  δεν αναφέρουν ότι στηρίζουν πλήρως την κυβέρνηση της Ουκρανίας στις ενέργειες της κατά του άμαχου πληθυσμού, ενώ η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποκαλεί τις ενέργειες του Κιέβου ως «ισορροπημένες και συντονισμένες».
Φυσικά και δεν αναφέρει κανείς ότι ούτε η Ρωσία, ούτε οι αυτονομιστές του ανατολικού τμήματος της Ουκρανίας έχουν να επωφεληθούν από την καταστροφή του επιβατικού αεροσκάφους και την απώλεια τόσων ανθρώπων, απεναντίας,  πολλά θα χάσουν.
Κανείς δεν γράφει, ότι η ουκρανική κυβέρνηση θα λάβει μεγάλα οφέλη, βάζοντας το φταίξιμο του αντίκτυπου στη Ρωσία και ότι ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας εξέφρασε την ικανοποίησή του από το γεγονός ότι στο θέμα της επίθεσης κατηγορήθηκε διεθνώς η Ρωσία.
Δεν αναφέρει κανείς ότι ο πύραυλος που υποτίθεται ότι κατέρριψε το αεροπλάνο, είναι μέρος ενός σύγχρονου πυραυλικού συστήματος, που για τη χρήση του και τον έλεγχό του απαιτείται μια καλή προετοιμασία, την οποία οι αυτονομιστές αδυνατούν να έχουν.
Οπωσδήποτε, κανείς δεν αναφέρει ότι οι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, μία εβδομάδα πριν από την κατάρρευση του αεροσκάφους είχαν προκαλέσει σημαντικές ζημίες στις κυβερνητικές δυνάμεις.
Δεν θα έλεγα πως όλα ακούγονται, όπως το περασμένο καλοκαίρ,ι οι ΗΠΑ ισχυρίζονταν ότι η κυβέρνηση του Άσαντ στη Συρία χρησιμοποίησε δηλητηριώδη αέρια εναντίον των αμάχων στη Χούτα.
Ο Άσαντ τότε σημείωνε πρόοδο στην καταπολέμηση των ανταρτών και κατηγορήθηκαν τότε τα κυβερνητικά στρατεύματα για τη χρήση των χημικών όπλων.
Οι δηλώσεις αυτές των ΗΠΑ, μας οδήγησαν στο χείλος ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή. Την τελευταία στιγμή, λόγω της αντίθεσης της κοινής γνώμης, ο Ομπάμα αναγκάσθηκε να υποχωρήσει. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ για τα χημικά ήταν ένα ψέμα.
Φυσικά, είναι πιθανόν, ότι αυτήν τη φορά η κυβέρνηση του Ομπάμα και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται να έχουν ρυθμισθεί σωστά και ότι το αεροσκάφος αυτό σκόπιμα ή κατά λάθος, το χτύπησαν οι Ρωσόφιλοι αυτονομιστές στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.
 
Αλλά, η λήψη ακριβών πληροφοριών είναι ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο και ως εκ τούτου όλοι ασχολούνται με την προπαγάνδα που είναι ευκολότερη.
 
Σήμερα είναι παράλογο να πούμε ότι το έκανε η Ρωσία, ή το έκαναν οι ουκρανικές αρχές, ή ότι έγινε από τους αντάρτες.
Είναι πράγματι, τόσο δύσκολο να γίνει μια πραγματική έρευνα;

 

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr