Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Δικαιώματα περι ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μόνο για ισλαμιστές!

 Κατέλαβαν χριστιανική μονή οι Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και έδιωξαν τους μοναχούς!
Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν μια παλαιά μονή στο βόρειο Ιράκ και έδιωξαν τους μοναχούς, έγινε σήμερα γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες και έναν ιερωμένο, ενώ το Παρίσι καταδίκασε τις "απαράδεκτες απειλές" του Ισλαμικού Κράτους εναντίον των χριστιανών στο Ιράκ και δήλωσε πως "κινητοποιείται για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολής".
Οι μαχητές του ΙΚ εισέβαλαν χθες, Κυριακή, στη μονή Μαρ Μπεχνάμ, η οποία στεγάζει μια μικρή κοινότητα καθολικών σύρων μοναχών κοντά στην Καρακός, μια πόλη όπου ζουν κυρίως χριστιανοί, και τους ζήτησαν να εγκαταλείψουν το χώρο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες κι ένας ιερωμένος. "Δεν έχετε πια χώρο εδώ και πρέπει να φύγετε αμέσως", είπαν οι αντάρτες της τζιχαντιστικής σουνιτικής οργάνωσης, οι οποίοι ελέγχουν από τον Ιούνιο τη Μοσούλη, όπως ανέφερε ένα μέλος του συριακού κλήρου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μοναχοί ζήτησαν να κρατήσουν ορισμένα κειμήλια της μονής, αλλά οι τζιχαντιστές τους διέταξαν να εγκαταλείψουν το χώρο πεζή και χωρίς να πάρουν τίποτε μαζί τους. Σύμφωνα με χριστιανούς κατοίκους της πόλης, οι μοναχοί βάδισαν πολλά χιλιόμετρα πριν τους πάρουν υπό την προστασία τους οι Κούρδοι μαχητές (πεσμεργκά), οι οποίοι τους οδήγησαν στην Καρακός.
Από το συριακό κλήρο διευκρινίσθηκε πως πέντε μοναχοί εκδιώχθηκαν από τη μονή Μαρ Μπεχνάμ. Σύμφωνα με χριστιανικές οικογένειες της περιοχής, μόνον εννέα μοναχοί ζουν στην μονή αυτή, η οποία αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους και πιο ιερούς τόπους λατρείας του χριστιανισμού στο Ιράκ. 
Το Ισλαμικό Κράτος εξέδωσε την Παρασκευή τελεσίγραφο με το οποίο έδινε στη χριστιανική μειονότητα προθεσμία μερικών ωρών για να εγκαταλείψει τη Μοσούλη. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα η τζιχαντιστική οργάνωση είχε καλέσει τους χριστιανούς αυτής της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ "να ασπασθούν το ισλάμ, να καταβάλουν έναν ειδικό φόρο ή να εγκαταλείψουν την πόλη", διότι διαφορετικά θα εκτελεσθούν.
Ο Χαλδαίος πατριάρχης Λουί Σάκο είχε υπολογίσει σε 35.000 τον αριθμό των χριστιανών της Μοσούλης πριν από την έναρξη της επίθεσης του ΙΚ. Σχεδόν όλοι εγκατέλειψαν την πόλη πριν από την εκπνοή του τελεσιγράφου, διευκρίνισε ο ίδιος.
Στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ρομέν Ναντάλ έκανε σήμερα λόγο για "απαράδεκτες απειλές" εκ μέρους του Ισλαμικού Κράτους και υπογράμμισε πως "η Γαλλία καταδικάζει με τη μεγαλύτερη αυστηρότητα το τελεσίγραφο που απευθύνθηκε από το Ισλαμικό Κράτος προς τους χριστιανούς της Μοσούλης", επισημαίνοντας πως "πρόκειται για μια νέα εκδήλωση της αληθινής φύσης αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης".