Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Tο νέο Kοσυφοπεδιο: Oι ουκρανοί νεοναζί καίνε ορθόδοξες εκκλησίες (ΦΩΤΟ)

Οι όμορφες εκκλησίες δεν καίγονται καθόλα όμορφα. Όπως μεταδίδουν μια σειρά από μεγάλα ρωσικά ειδησεογραφικά όπως το RT και το RIA Novosti μέλη του «Pravy Sector” κατέστρεψαν ολοσχερώς τον ορθόδοξο ναό του Αγ. Bαρσανούφιου του Ομολογητή της Kherson στην ομόνυμη περιοχή.
Η εκκλησία υπάγεται στη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας. Την δήλωση καταγγελία έκανε στο RIA Novosti την Τετάρτη ο Valery Kaurov επικεφαλής των αντιστεκόμενων ορθόδοξων πολιτών της Novorossia (Νέα Ρωσία).
«Μια εκκλησία κατέρρευσε χθες” “Αρχικά οι βάνδαλοι χρησιμοποίησαν σιδερολοστούς και έσπασαν τα πάντα ” δήλωσε ο αρχηγός των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας. Στη συνέχεια την έκαψαν. Τοπικά site μεταφέρουν ότι η παραδοσιακή ξύλινη εκκλησία κάηκε από εμπρησμό και η αστυνομία διεξάγει έρευνα. Ο Kaurov καταγγέλει ότι μέλη του Ρravy Sector (φιλοναζιστικό κόμμα του Δεξιού Τομέα) δραστηριοποιούνται έντονα στην επισκοπή της περιφέρειας Soumy.
“Εισβάλουν σε ναούς της επισκοπής μας και δια της βίας θέλουν να υπαγάγουν τις εκκλησίες μας στο Πατριαρχείο του Κιέβου και να αντικαταστήσουν τους κληρικούς μας”. Σύμφωνα με τον Kaurov εκτοξεύουν απειλές κατά των κληρικών και των αξιωματούχων της ορθόδοξης κοινότητας.Τους απειλούν ότι αν δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους θα επανέλθουν και θα λεηλατήσουν τους ναούς και θα τους καταλάβουν .
Στην Ουκρανία υπάρχουν τρεις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Αυτή που υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας και είναι η μόνη που αναγνωρίζεται από όλον τον ορθόδοξο κόσμο και δύο ψευδεπίγραφες ορθόδοξες : Το Πατριαρχείο του Κιέβου και η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Ουκρανική που τελούν σε μη κανονικότητα και αποτελούν το θρησκευτικό σκέλος των Μaidan
rosia rosia2
(RT. /RIA Novosti 18/06 /14/ politikus.ru)
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
makeleio