Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ο δήμαρχος (με τα βραχιόλα) στην gay φιέστα

  Ντροπή. Είναι το συναίσθημα από τις εικόνες που αντίκρισαν οι Θεσσαλονικείς το απόγευμα και το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, όπου εκατοντάδες (και όχι 10.000 που... υπόσχονταν οι διοργανωτές) ομοφυλόφιλοι και τρανσέξουαλ παρέλασαν στους δρόμους, προκαλώντας με την άσεμνη συμπεριφορά, χωρίς ηθικούς φραγμούς, πέρα από τα όρια.
 Ομοφυλόφιλοι άνδρες ντυμένοι με φούστες και κολλητά εσώρουχα, χωρίς μπλούζες, λεσβίες και τρανσέξουαλ που φορούσαν μόνο τα άκρως απαραίτητα συμμετείχαν στην παρακμιακή παρέλαση, που επικρότησε λίγη ώρα πριν αρχίσει με δηλώσεις του ο Γιάννης Μπουτάρης.
 
Αποκορύφωμα της ξεδιάντροπης φιέστας, η στιγμή που μια τρανσέξουαλ με ροζ περούκα, ζαρτιέρες και εσώρουχα «τίμησε» το Μνημείο του Ολοκαυτώματος μ' ένα τρίγωνο με ροζ λουλούδια!
 
Ο «προχωρημένος» δήμαρχος Θεσσαλονίκης έδωσε το «παρών» στην έναρξη της ροζ παρέλασης, με φόντο τον εμβληματικό Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. «Εχω πει εξαρχής ότι ο δήμος στηρίζει τη διαφορετικότητα και το Thessaloniki Pride είναι μια έκφραση της διαφορετικότητας και είναι απολύτως φυσικό να βρίσκομαι εδώ και με την παρουσία μου να δείξω την υποστήριξή μου στο εγχείρημα αυτό. Αντιδράσεις θα υπάρχουν πάντοτε. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κολλημένοι σε κάποιες αντιλήψεις. Φυσιολογικό είναι να αντιδρούν. Αντιπαρερχόμαστε χωρίς σχόλια αυτή την αντίδραση» είπε χαρακτηριστικά ο Μπουτάρης.
 
Η παρέλαση της ντροπής ξεκίνησε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα του Σαββάτου. Εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι, λεσβίες και τρανσέξουαλ επιδόθηκαν σε χυδαίες πράξεις, χωρίς όρια, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, χορεύοντας μεταξύ τους προκλητικά, ανταλλάσσοντας φιλιά και χάδια αδιακρίτως μπροστά στα έκπληκτα μάτια πολιτών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.