Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Απλώς μαντέψτε, τί συζήτησαν μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, χωρίς εσάς!

  «αποσταθεροποίηση»
Εσείς κ. Αμερικανέ πρόξενε στη Θεσ/νίκη, φωνάξατε το DEB;
Μια ολίγον περίεργη, αν όχι άκομψη, για να το θέσουμε κόσμια, συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στις 17 Ιουνίου, μεταξύ του Αμερικανού πρόξενου στη Θεσσαλονίκη και επιτροπής του κόμματος DEB. Παρότι η είδηση είχε γίνει γνωστή και γράφτηκε σε διάφορους ιστοχώρους, προσπαθήσαμε να πληροφορηθούμε ποιος ζήτησε τη συνάντηση…
Η επιτροπή του DEB, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς, τον Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης Οζάν Αχμέτογλου, τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Ονούρ Χιντ και την υποψήφια Ευρωβουλευτή και Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων του κόμματος Λεϊλά Σαλίχογλου, συναντήθηκε στο προξενείο των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη με τον Γενικό Πρόξενο, Ρόμπερτ Σάντερς.
Στη συνάντηση με τους Αμερικανούς διπλωμάτες συζητήθηκαν τα προβλήματα και τα αιτήματα της μουσουλμανικής «τουρκικής» μειονότητας της δυτικής Θράκης, η επιτυχία του DEB στις ευρωεκλογές και οι δραστηριότητες του κόμματος.
Μετά από την συνάντηση, η επιτροπή του DEB μετείχε σε δεξίωση που παρέθεσε ο πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη προς τιμήν εκπροσώπων φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα γνωστά δηλαδή γελοία κολπάκια με μη κυβερνητικές οργανώσεις – βιτρίνες για τη δράση μυστικών υπηρεσιών, ένα παιχνίδι που δεν τελείωσε ακόμα στην Ελλάδα… ξέρουμε και ξέρουν τι λέμε.
Δε γνωρίζουμε ποια ήταν η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ωστόσο η κίνηση αυτή των Αμερικανών, η οποία μάλλον δεν προήλθε από πρωτοβουλία του προξένου τους στη Θεσσαλονίκη, σαφώς δεν θα πρέπει να ενθουσίασε κιόλας την Αθήνα. Σε άλλες σοβαρότερες χώρες, τέτοιες ενέργειες θα ξεσήκωναν μεγάλη φασαρία και η συζήτηση θα εστιαζόταν στη λέξη «αποσταθεροποίηση»…