Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ανατ. Ουκρανία: Στο Ντονέτσκ δημιουργήθηκε ‘Ορθόδοξο Τάγμα’

Στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ- ДНР, δημιουργήθηκε ένα Ορθόδοξο Τάγμα που ονομάστηκε – ‘Βόσχοντ’- ‘Ανατολή’.
Ο επικεφαλής της Ένωσης των Ορθοδόξων Πολιτών της λεγόμενης Νέας Ρωσίας, Βαλέρι Καούροφ,  ανέφερε ότι το τάγμα περιλαμβάνει πολίτες της «πρώην» Ουκρανίας, όπως αναφέρει το Ria Novosti.
“Το Ορθόδοξο Τάγμα «Βόσχοντ» ιδρύθηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ για να βοηθήσει  στη διεξαγωγή των εχθροπραξιών με την ένταξη στην πολιτοφυλακή του Ντονέτσκ των πιστών Ορθόδοξων πολιτών. Προς το παρόν αποτελείται από 300 άτομα και είναι μια μάχιμη μονάδα της Ένωσης Ορθόδοξων πολιτών της Νέας Ρωσίας και απαρτίζεται από ανθρώπους από όλες τις περιοχές της πρώην Ουκρανίας- σημερινής Νοβορόσιας και συγκεντρώθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν  την κατάσταση στην Ντονμπάς», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Καούροφ.
 
Πρόσθεσε ακόμη ότι η ομάδα της ‘Βόσχοντ’ έχει όλον τον απαραίτητο εφοδιασμό και δυναμικό. Έμβλημα του τάγματος είναι η εικόνα της Παναγίας.
«Τα μέλη του τάγματος ζουν σε στρατώνες, υπάρχει μια βάση όπου βρίσκονται, αλλά πρέπει να προμηθευθούμε πυρομαχικά. Τα πλέον αναγκαία καθημερινά μας είναι τα πυρομαχικά, τα τρόφιμα και τα μέσα επικοινωνίας», είπε ο Καούροφ.
Πριν από τη δημιουργία του Τάγματος αυτού στη Νέα Ρωσία, υπήρχε η Ένωση των Ορθοδόξων Πολιτών  της Ουκρανίας», σημειώνει το δημοσίευμα.